Bijgewerkt: 14 augustus 2022

'De Heilige Boeken van Jodendom, Christendom en Islam' cursus in Westend

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
23-09-2013

Op woensdag 2 oktober 2013 start de cursus 'De Heilige Boeken van Jodendom, Christendom en Islam'. In 7 woensdagavonden maakt u kennis met de heilige boeken van deze grote godsdienstige tradities.

De cursus wordt gehouden in wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3  in Amstelveen van 2 oktober t/m  20 november van 20.00 tot 22.00 uur en kost € 20. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Aanmelden kan via de website van Cardanus of bij Westend (020) 643 44 44.

De cursus wordt gegeven op initiatief van ‘Community Jasmijn’ door Ds. Piet de Bres met medewerking van Rabbijn Groenewoudt van de Bankras Synagoge en Iman M. Ben Ayad, werkzaam in het VU MC.

westend Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Wijkcentrum Westend in Amstelveen


Jodendom, Christendom en Islam behoren tot dezelfde godsdienstige familie. Men noemt ze wel 'de drie grote monotheïstische godsdiensten' omdat zij alle drie slechts één God kennen. Ook worden zij de Abrahamitische godsdiensten genoemd, omdat zij alle drie hun oorsprong terugvoeren op de figuur van Abraham. Ook hun heilige boeken raken elkaar.

De Joodse heilige schrift TeNaCH heeft het Christendom als eerste deel van de Bijbel opgenomen. De Koran (de heilige Schrift van de Islam) heeft verhalen uit zowel TeNaCH als uit de Bijbel opgenomen. Wij laten u graag kennismaken met de heilige boeken van deze grote godsdienstige tradities.

De eerste avond is een kennismakingsavond, waarbij de drie sprekers zichzelf voorstellen en kort iets over hun bijdrage vertellen. Daarna worden de godsdiensten afzonderlijk in 2 bijeenkomsten besproken.

Op 2 oktober 2013: een gezamenlijke inleiding. Op 9 en 16 oktober 2013: het Jodendom en haar heilige Schrift: de TeNaCH. Op 30 oktober en 6 november 2013: het Christendom en haar heilige Schrift: de Bijbel. En op 13 en 20 november 2013: de Islam en haar heilige Schrift, de Koran.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.