Bijgewerkt: 1 februari 2023

De IGZ heeft al toezicht op verpleeghuis Nieuw Vredeveld

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-07-2017

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg, legde in begin juli 2017 zijn zorgen voor aan het Meldpunt van de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) met betrekking tot zorgproblemen bij verpleeghuis Nieuw Vredeveld.

Het Hoofd van het Meldpunt van IGZ, mevrouw drs. G.M. Bronner meldt in een brief (pdf 2 pagina’s) van 11 juli 2017 aan de wethouder, dat: 'Op 3 juli 2017 stuurde u een brief aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Hiermee informeerde u ons over uw zorgen met betrekking tot verpleeghuis Nieuw Vredeveld in Amstelveen, onderdeel van Brentano. U heeft de afgelopen maanden meerdere signalen ontvangen van familieleden van bewoners over onvoldoende en niet-tijdige zorgverlening. Deze signalen heeft u geanonimiseerd meegestuurd.

Naar aanleiding van deze signalen heeft u gesproken met de voorzitter van de Raad van Bestuur van Brentano en met het Zorgkantoor Amstelland. Daarnaast heeft u het verpleeghuis bezocht. U geeft aan dat u geschrokken bent van wat u daar heeft gezien. Hierbij wil ik u hartelijk bedanken, dat u deze signalen en uw zorgen deelt met de inspectie. Meldingen zijn een belangrijke informatiebron voor ons toezicht op de kwaliteit van zorg. In deze brief leg ik u uit hoe de inspectie met uw melding omgaat.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het verpleeghuis Nieuw Vredeveld in maart 2017


'Op basis van de aangeleverde informatie ziet de inspectie geen reden om de melding op casusniveau te onderzoeken.' Zij vervolgt haar schrijven met: 'Verpleeghuis Nieuw Vredeveld is namelijk reeds in beeld bij de inspectie en heeft onze aandacht. Uw melding bevat wel waardevolle informatie over het verpleeghuis. De informatie uit uw melding wordt daarom meegenomen in het lopende toezicht op Nieuw Vredeveld. Over eventuele in te zetten acties door de inspectie in de toekomst krijgt u geen persoonlijke terugkoppeling.' - aldus mevrouw Bronner. Lees ook de berichtgeving: Problemen bij verpleeghuis Nieuw Vredeveld in AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.