Bijgewerkt: 20 april 2024

De Internationale Vrouwenweek 2022 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Jacqueline Quarles van Ufford
17-02-2022

De Internationale Vrouwendag 2022 ofwel International Women’s Day valt dit jaar op dinsdag 8 maart en wordt in Amstelveen in de week van zondag 6 tot en met vrijdag 11 maart gevierd. Traditiegetrouw kiest de organisatie in Amstelveen voor een eigen campagnethema. Dit jaar is dat #RecoverReconnect en #HerstelDoeJeSamen met inachtneming van het internationale thema #BreakingTheBias.

Het kernteam van de vrouwendag bestaat dit jaar uit Marlene Meester en Stieneke Kruijer, veteranen uit de Amstelveense vrouwenbeweging, en Jacqueline Quarles van Ufford, een relatieve nieuwkomer in deze solidariteits beweging.

Foto Amstelveen
(Bron Vrouwendag Amstelveen - 2022)

Het programma van de Internationale Vrouwenweek 2022 in Amstelveen


Thema. Herstel betekent voor het kernteam niet alleen omgaan met herstel, fysiek en mentaal, tijdens de Corona pandemie. Voor Marlene Meester, voormalig deskundige infectiepreventie aan het VUmc, betekent herstel ook voorkomen van ziekten door in het leven van ‘nazorg naar voorzorg’ te bewegen. Stieneke Kruijer benadrukt het eerherstel van vrouwen in de wetenschap, die vaak zijn onderbelicht in de geschiedenis. Mensen betrekken bij natuurherstel en leren omgaan met ‘klimaatpijn’ staat bij Jacqueline Quarles centraal als aanjager van de community Duurzaam Amstelveen en Groenraadlid. Zij laat zich hierbij inspireren door The Work that Reconnects van Joanna Macy.

Programma. In de week van zondag 6 tot en met vrijdag 11 maart 2022 organiseren initiatiefnemers vanuit diverse locaties lezingen, sportactiviteiten en gelukswandelingen die in het teken staan van Internationale Vrouwendag en herstel. Deelnemende organisaties zijn het Cobramuseum, Stadsdorp Elsrijk, Buurtkamer KKP, MOC Participe, AmstelveenSport, Libris Venstra en de Stadshart Bibliotheek.

Over het programma leest u meer in de flyer, via deelnemende organisaties en op Facebook @VrouweninAmstelland onder de hastags #RecoverReconnect #HerstelDoeJeSamen #IWDAL22 #BreakingTheBias #IWD2022.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.