Bijgewerkt: 5 december 2022

De Jeugd van Tegenwoordig richting P60 Amstelveen

Nieuws -> P60

Bron: P60
11-12-2012

Die gasten van De Jeugd hebben een heerlijk, productief en bovenal succesvol jaar bijna achter de rug. Na de popprijs op Eurosonic eerder dit jaar, hebben Wiwa, Vjeze, Yayo en Bas de Gouden Harp nu dus ook in de pocket. Op 22 december komen Neerlands favoriete schoffies met Buma in hun zak aan Amstelveen laten zien, waarom zij de terechte winnaars waren.

Niet alleen voor het ras-Amsterdamse viertal betekende de uitreiking een mijlpaal, ook voor Buma zelf was het een gedenkwaardige ceremonie. Het was namelijk alweer de vijftigste keer, dat de auteursrechtenorganisatie de prestigieuze award uitreikte. Naast De Jeugd mochten ook Racoon en producer Giorgio Tuinfort het felbegeerde beeldje aan de prijzenkast toevoegen.

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

'De Jeugd van Tegenwoordig' is een rapband uit Amsterdam, die in 2005 bekend werd met het liedje Watskeburt?! De leden van de groep zijn Willie Wartaal, Vieze Fur en Faberyayo en hun vaste producent is Bas Bron. De stijl van de groep kenmerkt zich door beats met sterke invloeden uit de elektronische muziek en aanvankelijk onzinnige teksten


Elk van de vier beroeps-deugnieten waren dit jaar lekker druk met diverse solo-projecten. Zo bracht Faberyayo in juni, samen met Benny Sings, zijn eerste echte solo-plaat uit. En dat terwijl de nieuwste Lele-langspeler ook dit jaar de schappen bereikte.

Vjeze Fur nam samen met Bastiaan Bosma (ex-Aux Raus), onder de naam Coevorduh het album Wesley Against Society op. Bovendien leukte hij platen van Dio en Malle Pietje en de Bimbo’s op. Bas Bron produceert nog altijd onder de pseudoniemen Seymore Bits, Comtron en Bastian. Tenslotte begint Willie Wartaal’s loopbaan als TV-presentator steeds serieuzere vormen aan te nemen.

Solo-projecten of niet, De Jeugd gaat het lekkerst als vierkoppig pestkoppen-collectief. De mannen bewezen, zeker dit jaar, dat ze veel meer zijn dan de som van hun delen. Dit jaar hebben ze ieder dorpsplein, festival en poppodium in de Benelux daarvan weten te overtuigen.

Op zaterdag 22 december 2012 moet het Stadsplein er dus ook aan geloven. Met de welverdiende Gouden Harp en een beetje sterrenstof op zak komen die sexy beesten P60 op zijn kop zetten. Van één ding kunnen we wel uitgaan: deze jongens komen hard. Adres: P60 podium voor pop, cultuur en media Stadsplein 100a - 1181 ZM Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.