Bijgewerkt: 14 april 2021

De Johanneskapel steunt de St. Urbanuskerk

Nieuws -> Informatief

Bron: Carma Schilpp
02-10-2018

Een concert op zondag 21 oktober 2018 in de Johanneskapel, waarvan tweederde van de opbrengst ten goede komt aan het herstel van de St. Urbanuskerk. Het programma: George Geudeker (bariton) zingt chansons van Jacques Brel begeleid door Maks Mulder (gitaar) en Johan ten Cate (piano). Een primeur: De chansons worden afgewisseld met Chopin, Debussy en Satie gespeeld door Bart Klijnsmit op de Bosendorfer vleugel! Dit is het eerste optreden met deze fraaie vleugel in de Johanneskapel. De Bosendorfer uit 1910 is in bruikleen gegeven door het NMF en speciaal voor de Johanneskapel geheel gerestaureerd door Andriessen Piano’s-Vleugels te Haarlem.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Aan de Amsterdamseweg staat de Johanneskapel, een voormalige kerk die gebruikt werd door de Evangelisch Lutherse gemeente. De laatste kerkdienst was op 14 december 2014. In 2016 werd het gebouw verkocht en dient nu voor veel functies, waaronder als Spoon Culinair Centrum


Benieuwd naar een muziekstuk van de 5-jarige Mozart? Deze compositie wordt gespeeld op een klavechord, één van de oudste toetseninstrumenten met snaren. Kortom, een zeer gevarieerd programma wat u niet wilt missen. Aanvang concert is 16.00 uur. Vanaf 15.30 kunt u bij ons terecht. Prijs voor het concert € 15 p.p. Concert en aansluitend diner € 30,00. Voor meer informatie en/of boekingen neem dan s.v.p. contact op met: Ingeborg Merkx: [email protected] of via 06 472 385 16 Johanneskapel, Amsterdamseweg 311, Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.