Bijgewerkt: 7 december 2023

De Jumbo Groep Holding heeft restaurantketen La Place overgenomen

Nieuws -> Informatief

Bron: Jumbo Groep Holding BV
26-01-2016

Jumbo Groep Holding BV is verheugd te kunnen bevestigen, dat het met de curatoren van La Place BV tot overeenstemming is gekomen over de acquisitie van La Place. Jumbo zal alle activa, de serviceorganisatie en de stand-alone vestigingen van La Place overnemen en deze onder het La Place merk gaan exploiteren. Jumbo is nog in gesprek met de curatoren over een mogelijke doorstart van de exploitatie van de La Place vestigingen in de V&D warenhuizen.

Volgens Frits van Eerd, CEO van Jumbo Groep Holding, is La Place een geweldige aanwinst voor het Jumbo concern: 'La Place sluit naadloos aan bij onze ambitie om onze klanten het allerbeste op het gebied van food te bieden en hun verwachtingen daarmee te overtreffen. Wij hebben veel bewondering en respect voor de La Place formule, de organisatie en haar medewerkers. Wij delen dezelfde passie voor lekker, vers en gezond eten én voor onze klanten. Jumbo en La Place zijn beide sterke merken en kunnen samen de markt van food verder gaan veroveren.”

Bart van den Nieuwenhof, managing director van La Place, is verheugd over de overname door Jumbo. 'Een betere uitkomst en mooier perspectief hadden wij niet durven dromen. Jumbo en La Place zijn zeer complementair aan elkaar en zullen elkaar echt gaan versterken. Na tijden van onzekerheid kijk ik nu vol vertrouwen naar onze gezamenlijke toekomst.”

Foto Amstelveen
(Foto Studio van Assendelft - 2015)

Van links naar rechts de Jumbo familie: Monique Groenewoud-van Eerd, Frits van Eerd CEO, mevrouw Kitty van Eerd, President-commissaris Karel van Eerd, Colette Cloosterman-van Eerd Chief Commercial Officer


Jumbo is voornemens veruit de meeste stand alone vestigingen van La Place (La Place Restaurants, Food, Cafés, Express en Eventcatering) onder het La Place merk te blijven exploiteren. Naar verwachting zullen 5 tot 10 vestigingen na de overname niet worden gecontinueerd. Het Jumbo concern heeft de ambitie om La Place en Jumbo wederzijds met elkaar te versterken, waarbij wordt gekeken naar uitwisseling van modules, producten en concepten voor de klant.

Van Eerd ziet veel synergievoordelen in de combinatie La Place en Jumbo: 'De traditionele scheiding tussen supermarkten en foodhoreca is aan het verdwijnen. Onze klanten willen zelf bepalen waar, wanneer en wat ze eten. Nieuwe convenience ontwikkelingen zoals ‘eat it or take it’ concepten, maar ook e-commerce, bieden tal van mogelijkheden om hier nog beter op in te spelen. Hoewel het nog te vroeg is om hier concreet in te zijn, is het voor ons duidelijk, dat hier heel veel kansen liggen”, aldus Van Eerd.

Beide formules blijven naast elkaar bestaan en zullen vanuit twee eigen organisaties worden aangestuurd onder leiding van de Raad van Bestuur van Jumbo Groep Holding BV. De Centrale Ondernemingsraad en de vakorganisaties zijn geïnformeerd en de overname wordt gemeld bij de Autoriteit Consument en Markt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De ingang van het restaurant La Place op de derde etage in de V&D van Amstelveen op 25 januari 2016


Jumbo?

Jumbo bestaat al meer dan 90 jaar. Het familiebedrijf uit Veghel is ontstaan uit een groothandel in koloniale waren, in 1921 opgericht door Johan van Eerdt. Johan was de achteroom van Karel van Eerd, grondlegger van het huidige Jumbo Supermarkten. Karel van Eerd ging in 1956 op 18-jarige leeftijd in het familiebedrijf aan het werk. Als voorzitter van de Raad van Commissarissen is hij tot op de dag van vandaag nauw bij Jumbo betrokken.

In 1996 introduceerde Jumbo de 7 Zekerheden formule samen met keiharde garanties. De overstap naar een formule, waarin de klant volledig centraal staat, bleek een doorslaand succes. Sinds de introductie is het bedrijf steeds harder en groter gegroeid. Door de overname van Super de Boer in 2009 en de overname van C1000 in 2012, is Jumbo het tweede supermarktbedrijf van Nederland. Lees ook het verhaal hier van de gezellige Van Eerd familie in de Volkskrant uit 2009Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.