Bijgewerkt: 27 mei 2024

De Kaagbaan op Schiphol buiten gebruik voor jaarlijks regulier onderhoud

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol NL
27-10-2022

Van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november en op maandag 7 en dinsdag 8 november 2022 zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Kaagbaan op Schiphol. Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer.  In deze periode wordt meer landend vliegverkeer verwacht op de Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan. Het startend verkeer zal vaker gebruik maken van de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan en Zwanenburgbaan.

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Kaagbaan herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt, eventueel doorgespoeld en waar nodig gerepareerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.   

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De Kaagbaan op Schiphol helemaal leeg tijdens de reguliere groot onderhoud in april 2017

Bewoners met vragen. Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. BAS geeft op hun website uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en meldingencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of door het raadplegen van de website.    

Op de websites van BAS en Schiphol wordt wekelijks informatie gepubliceerd over het vliegverkeer op Schiphol. Omwonenden van Schiphol hebben met de app Notifly bovendien altijd realtime inzicht in het actuele en verwachte vliegverkeer op hun locatie. Schiphol houdt omwonenden via een nieuwsbrief op de hoogte van relevante ontwikkelingen rond het vliegverkeer op Schiphol. Iedereen kan zich aanmelden voor de burennieuwsbrief.

De Kaagbaan is 3.500 meter lang, 75 meter breed en gemiddeld 90 cm dik. De dikte bestaat uit asfalt en zandcement, maar ook uit walsbeton en basalt. Het gewicht van het zwaarste vliegtuig, dat kan landen op de Kaagbaan is de Airbus A380 - tot 575 ton. 40% van de vertrekkende vliegtuigen stijgt op van de Kaagbaan. Dat zijn er gemiddeld zo'n 270 per dag en 23% van de aankomende vliegtuigen landt op de Kaagbaan en dat betekent druk, druk op de baan, maar ook bij de verkeersleiding in de torens.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.