Bijgewerkt: 3 maart 2024

De Keizer Karelweg en het plein zijn weer open

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-07-2019

In de ochtenduren van maandag 1 juli 2019 zijn het Keizer Karelplein en de Keizer Karelweg weer open voor auto's en ander verkeer. De werkzaamheden, waardoor het verkeersplein de afgelopen dagen in zijn geheel was afgesloten, zijn afgerond. Het Keizer Karelplein is omgebouwd tot een druppelvormig verkeersplein dat zorgt voor betere doorstroming en meer veiligheid op het drukke plein.

'Met de openstelling vandaag van het plein en de Keizer Karelweg tot aan de Handweg, is een van de belangrijkste verkeersaders in Amstelveen weer in gebruik. Dat heeft natuurlijk overlast gegeven, maar het was belangrijk om het meest gevaarlijke kruispunt van Amstelveen versneld aan te pakken.' – aldus Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer en Vervoer

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De nieuwe rotonde aan het Keizer Karelplein is nog niet helemaal klaar, maar al wel in gebruik genomen op 1 juli 2019. Het is even wennen voor alle verkeersdeelnemers. Het lijkt op een rotonde, maar het is feitelijk meer een 'druppel'. De indeling van de rijstroken is aangepast. Verkeer vanaf de Van der Hooplaan, kan niet linksaf slaan richting de Ouderkerkerlaan, maar ook niet meer linksaf naar de Keizer Karelweg. Volgens de gemeente gaan deze ingrepen de doorstroming bevorderen op het plein, maar daar heeft de redactie van Amstelveenweb vooralsnog niks van gemerkt


Afgeronde werkzaamheden. Er is de afgelopen dagen hard gewerkt. Aannemer Ballast Nedam freesde het asfalt, maakt een nieuwe fundering op het plein, asfalteerde het plein en richtte het nieuwe plein definitief in. Verder verving de aannemer de verkeerslichten en werden er detectielussen aangebracht. Sinds afgelopen week is ook de rotonde Keizer Karelweg-Kastanjelaan-Lindenlaan geheel in gebruik.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De opnieuw geasfalteerde Keizer Karelweg op 1 juli 2019


Verdere planning

De werkzaamheden duren nog t/m donderdag 25 juli 2019. Op de Keizer Karelweg moeten de aansluitingen naar de zijwegen nog worden afgrond. Van 1 tot 19 juli wordt de ventweg aan de Van der Hooplaan omgebouwd tot een fietsstraat en van 22 tot en met 25 juli worden delen van de Van der Hooplaan in de nacht opnieuw geasfalteerd. Tijdens deze werkzaamheden is het Keizer Karelplein gewoon open voor verkeer. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.amstelveen.nl/keizerkarelplein.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.