Bijgewerkt: 28 september 2021

De Koningsdag van 2021 wordt in Eindhoven gehouden

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst
30-03-2021

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hunne Koninklijke Hoogheden de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane zijn dinsdag 27 april 2021 aanwezig op de High Tech Campus in Eindhoven ter gelegenheid van Koningsdag 2021. Vanuit een studio nemen zij deel aan een speciale online en tv-uitzending waarin Brainport Eindhoven zich presenteert aan de hand van het thema KennisMaken.

Tijdens de Koningsdaguitzending worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen. Het Koningsdagprogramma kan in afstemming met de gemeente Eindhoven nog wijzigen of komen te vervallen indien de epidemiologische omstandigheden daar aanleiding toe geven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Viering van de Koningsdag op zaterdag 26 april 2014 in Amstelveen op het Stadsplein. Op het podium Fred de Graaf burgemeester en Cor Aarts, voorzitter van de Stichting Amstelveen Oranje begeleidt de koninklijke familie tijdens de feestelijkheden


Koningsdag is de nationale feestdag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd. Als 27 april op een zondag valt, wordt Koningsdag de dag ervoor gevierd. Op Koningsdag bezoeken Koning Willem-Alexander en zijn gezin, samen met andere leden van de Koninklijke Familie, een gemeente met een centrumfunctie in de regio. De Koninklijke Familie viert het feest mee, waarbij de stad en de omliggende plaatsen zich op een feestelijke en karakteristieke manier kunnen presenteren.

Dat kan bijvoorbeeld met een parade, met muzikale optredens en met bijdragen van verenigingen en organisaties die geworteld zijn in stad en regio. Daarnaast ontmoet de Koninklijke Familie het publiek langs de route. Het bezoek op Koningsdag wordt door de NOS rechtstreeks op televisie uitgezonden. Vanaf 2014 wordt Koningsdag gevierd op 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.