Bijgewerkt: 25 juni 2022

De LuisterBieb app is vernieuwd

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
09-06-2016

De vernieuwde LuisterBieb app, dé app voor luisterboeken is er voor iedereen, het is gratis en makkelijk. Je luistert naar boeken waar en wanneer je maar wilt: in de trein, auto, op de fiets, tijdens het sporten, strijken, tuinieren, in bed of op het strand.  De LuisterBieb app is gratis en offline te gebruiken voor bibliotheekleden en niet-leden.

De app is heel eenvoudig in gebruik. Je maakt een keuze uit een van de honderden luisterboeken en downloadt dit eenmalig. Voor het luisteren is geen internetverbinding nodig. Het gedownloade boek wordt opgeslagen op je smartphone, of tablet. Je start het verhaal en de rest volgt vanzelf. In de LuisterBieb staat een speciale selectie ‘Luisteren voor je lijst’. Hier kun je als scholier je boeken voor de literatuurlijst als luisterboek luisteren. Handig in bijvoorbeeld de trein, bus of op de fiets op weg naar school.

Ook is de app zeer geschikt voor mensen met een visuele beperking, of dyslexie. Luisteraars zijn enthousiast over de collectie, waaronder veel bestsellers van bekende auteurs. Naast volwassenen kunnen jongeren van verschillende leeftijden volop plezier beleven aan deze app. De vernieuwde app is te herkennen aan een nieuw duidelijk herkenbaar icoon met een witte koptelefoon in het bekende oranje plectrum.

Foto Amstelveen
(Foto Bibliotheek Amstelland - 2016)

Op een smartphone is de LuisterBieb app geopend


Vanaf nu wordt er onderscheid gemaakt in premium-, promotie- en gratis luisterboeken. De premium luisterboeken hebben een oranje label. Om deze luisterboeken te downloaden heb je een geldig bibliotheeklidmaatschap nodig. De promotie luisterboeken hebben een wit label en zijn luisterboeken die je tijdelijk kunt downloaden zonder lid te zijn. De gratis luisterboeken tenslotte herken je aan het grijze label en zijn voor iedereen altijd vrij te downloaden.

Handige snufjes. De vernieuwde app heeft een paar handige toepassingen. Nog even een halfuurtje luisteren. voordat je gaat slapen? Je valt gemakkelijk in slaap met de Slaaptimer. Je stelt zelf in hoe lang je wilt luisteren. De zoek en vind functie is verbeterd, er zijn meer genres aan titels gekoppeld en je kunt maximaal 10 premium luisterboeken op je boekenplank bewaren. Deze kun je wel tussentijds verwijderen om een nieuwe titel voor in de plaats te downloaden. Heb je de app nog niet in je bezit? Downloaden is gratis en kan via de App Store of via Google Play.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.