Bijgewerkt: 11 augustus 2022

De Mozaïek kerk na online succes start nu in Amsterdam

Nieuws -> Kerk

Bron: Henk Stoffels CU-Amstelveen
28-02-2022

De Veenendaalse megakerk Mozaïek gaat op zondag 6 maart 2022 in Groot-Amsterdam van start met haar lokale kerkgemeente genaamd 'Mozaïek020'. De kerk zal de zondagsdiensten houden in CSB Amsterdam aan de stadsgrens met Amstelveen. De opening is onderdeel van een reeks lokale nieuwe kerken ontstaan uit het succes van de online diensten in coronatijd.

Mozaïek0318 in Veenendaal groeide in de afgelopen 10 jaar uit tot een kerk, waar wekelijkse duizenden bezoekers samenkwamen. Door corona kwamen de fysieke diensten echter vrij abrupt tot een einde en was de kerk genoodzaakt creatief te zijn. Vrij snel werd omgeschakeld naar kwalitatief hoogstaande online kerkdiensten die wekelijks vele tienduizenden views kregen uit het hele land.Hieruit ontstond de wens vanuit verschillende delen van het land om ook lokaal te kerken vanuit de visie die Mozaïek uitdraagt: “Welkom zoals je bent”. Zo begon ook Mozaïek020 in Amsterdam en omgeving. Joel Boertjens, voorganger van Mozaïek020 zegt hierover “Je bent ook écht welkom zoals je bent. Wij geloven dat iedereen met zijn of haar gebrokenheid een deel mag zijn in een prachtig Mozaïek waar Jezus de kunstenaar van is.”.

De diensten van Mozaïek020 zijn elke zondag van 10:30 tot 12:00 uur in de aula van Christelijke scholengemeenschap Buitenveldert aan de De Cuserstraat 3 in Amsterdam. Bezoekers worden vanaf 10:00 uur welkom geheten met koffie en thee. De kinderen hebben ook een programma.

Over Mozaïek020: Mozaïek020 is als afdeling in Amsterdam onderdeel van de landelijke kerk Mozaïek. Wij zijn een kerk waar je welkom bent, zoals je bent. Wij geloven dat Jezus van je houdt. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt en wat jouw verhaal ook is. Of je leven nu in puin ligt of alles op rolletjes loopt. Wij zijn een kunstwerk van gebrokenheid en Jezus is de Kunstenaar. Hij maakt van onze puinhoop en ons succes, onze twijfel en ons geloof een fantastisch mooi kunstwerk: een mozaïek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.