Bijgewerkt: 30 juni 2022

De Nationale Boomfeestdag werd in Nes aan de Amstel gevierd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-03-2017

Op 10 april 1957 werd de eerste officiële landelijke Boomplantdag georganiseerd in Apeldoorn. Er waren toen 1600 kinderen bij aanwezig. Vanaf 1980 is het Landelijk Comité Boomplantdag (als onderdeel van Staatsbosbeheer) doorgegaan als Stichting Nationale Boomfeestdag. Nu, bijna 60 jaar later, worden er jaarlijks door ruim 115.000 kinderen enthousiast bomen geplant!

Woensdag 22 maart 2017 viert de Stichting Nationale Boomfeestdag haar 60-jarig jubileum. Jaarlijks planten kinderen die dag gemiddeld 200.000 bomen. Amstelveen doet elk jaar mee. Dit jaar plantten Peter Bot (BBA) wethouder Groenbeheer en kinderburgemeester Melle Vos samen met kinderen van basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel een rode haagbeuk en verschillende soorten struiken aan de Ringvaart.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Kinderburgemeester Melle Vos en wethouder Bot planten samen met de scholieren een jonge boom in Nes aan de Amstel op 22 maart 2017


Wethouder Peter Bot: 'Stichting Boomfeestdag heeft het college van B en W gevraagd de intentie uit te spreken zoveel mogelijk kinderen tijdens hun basisschooltijd een eigen boom te laten planten. Wij spreken graag de intentie uit om kinderen vóór hun 12de jaar gezamenlijk zoveel mogelijk natuur- en plantervaringen te laten opdoen. Met onze Natuur- en Milieu-educatie en de kennis die we delen op Elsenhove zijn we goed op weg. Wat ik ook leuk vind aan deze Boomfeestdag, is dat De Zwaluw rondom de dag zoveel aandacht besteed aan het onderwerp Natuur en Milieu.

Leerlingen van groep 8 gaan ook nog in het kader van Wereldwaterdag de oevers van de Amstel vrij maken van zwerfafval. Hierbij komt de zelf ontworpen ‘milieufiets’ goed van pas. Overigens maakt een aantal inwoners van Nes geregeld ook de oevers schoon, begreep ik. Verder gaan de kleuters vogels spotten en de komende weken staat het onderwerp slakken centraal in groep 3/4. Dat vind ik als wethouder Natuur- en Milieu-educatie geweldig”. 

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

De leerlingen en leerkrachten van basisschool De Zwaluw met kinderburgemeester Melle Vos en wethouder Peter Bot langs de Ringvaart


Basisschool-directeur Ingrid Poelstra: 'De afgelopen weken hebben leerlingen van groep 5, 6 en 7 op allerlei manieren gewerkt aan het thema bomen. Zo werden er proefjes gedaan, bomen opgemeten, met takjes geknutseld en schreven de leerlingen onder leiding van een echte singer-songwriter een lied over het belang van bomen in de wereld. Op Boomfeestdag sloten we het project af met een feestelijke bijeenkomst in de aula van de school. De leerlingen luisterden naar kinderburgemeester Melle en wethouder Peter Bot en brachten met groot enthousiasme het zelfgeschreven lied ten gehore, waarna de boom en struiken werden geplant met hulp van tuinmannen van de gemeente.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.