Bijgewerkt: 24 april 2024

De Nationale Bunkerdag is op zaterdag 3 juni 2023

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-05-2023

Op de Nationale Bunkerdag, op zaterdag 3 juni 2023, opent de bunker aan de Wolfert van Borsselenweg (tegenover de Pauluskerk) in Amstelveen tussen 11:00 en 15:00 uur zijn deuren voor publiek. De bunker is in de afgelopen jaren volledig gerestaureerd en ingericht voor educatief gebruik. Meerdere schoolklassen hebben de bunker inmiddels bezocht en waren enthousiast.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De gerenoveerde oorlogsbunker naast de Pauluskerk is eindelijk open op 8 mei 2022

Cultuureducatie Amstelland heeft in opdracht van de gemeente een leerlijn ontwikkeld voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van Amstelveense basisscholen over de Tweede Wereldoorlog. Binnen dit programma wordt ook een bezoek aan de bunker gebracht. De bunker is ingericht voor dit educatieve doel en kan op 3 juni door iedereen bezichtigd worden. 'De eerste openstelling van de bunker in maart 2022 werd goed bezocht. Toen was een kleine expositie te zien van Amstelvener René Kok met objecten en foto’s uit zijn verzameling over de Tweede Wereldoorlog in Amstelveen. Dat is nu weer het geval. Ik wil dan ook iedereen uitnodigen om een kijkje te komen nemen bij dit bijzondere erfgoed' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Erfgoed.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Erwin van der Laan beheerder, Nienke van Kuiken de dochter van Jelle van Kuiken die predikant was van de Dorpskerk in de Tweede Wereldoorlog en Herbert Raat wethouder Monumenten in de Paulusbunker op 20 februari 2023

Expositie. René Kok is een verzamelaar van materiaal uit de Tweede Oorlog in Amstelveen en omstreken, en beheerder van de populaire Facebook-site ‘Amstelveen tijdens de bezetting’. Naast zijn kleine expositie zijn er verschillende informatieve panelen te zien met tekst en foto’s over specifieke gebeurtenissen tijdens de oorlog in Amstelveen, zoals het bombardement aan de Charlotte van Montpensierlaan en de sloop van andere Amstelveense bunkers na de oorlog.

Ook de Vereniging Historisch Amstelveen heeft geholpen bij de inrichting van de bunker en heeft onder andere vitrines beschikbaar gesteld. Tijdens de openstelling zijn beide partijen aanwezig om een toelichting te geven op de historie van de bunker en de expositie.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.