Bijgewerkt: 23 mei 2024

De Nationale Klimaatweek 2022 in Amstelveen trok veel aandacht

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-11-2022

Ook in 2022 deed Amstelveen weer mee met de Nationale Klimaatweek. De gemeente bracht op diverse plekken informatie over duurzaamheid en het belang van energie besparen onder de aandacht. De gemeente bereikte dagelijks zo’n 20.000 inwoners via social media en meer dan 200 inwoners spraken met energie- en klimaatcoaches op de vrijdagmarkt.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'Het enthousiasme om aan de slag te gaan met duurzaamheid is onder veel inwoners groot. Amstelveners willen besparen op energie en bijdragen aan een duurzamer Amstelveen. Ook vinden inwoners het steeds belangrijker om de leefomgeving voor te bereiden op het veranderde klimaat. Tijdens de Nationale Klimaatweek hebben we honderden inwoners concrete en laagdrempelige handvaten gegeven, die kunnen zorgen voor een verlaging van de energiekosten en bijdragen aan een duurzame toekomst.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Het enthousiaste team van Amstelveen op de weekmarkt van 4 november 2022 in de klimaatkraam onder leiding van wethouder Floor Gordon (met zwarte jas) samen met vrijwilligers van de Belklus, energiecoaches met veel informatie over energiebesparing, subsidieregeling en waterberging

Veel interesse in laagdrempelige tips. Tijdens de Klimaatweek bereikte de gemeente iedere dag zo’n 20.000 inwoners via Facebook, Instagram en AmstelveenZ met tips over het besparen van energie en het duurzamer inrichten van de tuin. Meer dan 50 inwoners volgden het webinar ‘De energierekening verlagen met een tochtvrij huis’. Inwoners die het webinar gemist hebben kunnen het terugkijken via de website. Huurders en woningeigenaren kregen tijdens het webinar uitleg hoe ze het energieverbruik kunnen verlagen.

Op dinsdag 2 november 2022 organiseerde de gemeente in samenwerking met Participe Amstelland een praktische workshop ‘Energie besparen’ voor 13 inwoners die willen besparen op hun energierekening en zelf aan de slag willen gaan met kleine maatregelen die veel op kunnen leveren. Ook vragen over de energierekening werden besproken.

Duurzaamheid op de markt. Op de markt werden afgelopen vrijdag 4 november 2022 meer dan 200 inwoners te woord gestaan die de duurzame kraam bezochten met uiteenlopende vragen. De energiecoaches gaven tips over het besparen van energie en beantwoordden vragen van huurders en woningeigenaren. Inwoners die de markt gemist hebben maar wel graag een gratis adviesgesprek willen hebben kunnen dat boeken via het Energieloket.

Ook medewerkers van de BelKlus waren aanwezig bij de kraam. Zij voeren in opdracht van de gemeente gratis energiebesparende maatregelen bij inwoners die 67+ of gehandicapt zijn. Meer informatie is ook te vinden op de website van de BelKlus.

De klimaatcoaches gaven bezoekers gratis tuinadvies. Daarnaast demonstreerden ze hoe inwoners met een ontkoppelset zelf hun regenpijp kunnen aansluiten op een regenton. In totaal deden 30 inwoners mee met de regentonnenactie. Deze inwoners krijgen een vergoeding van € 50 op de aankoopkosten van de regenton.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.