Bijgewerkt: 5 december 2022

De Nationale Sportweek 2020 in Amstelveen was druk bezocht

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-09-2020

Amstelveen heeft z'n beste beentje voor gezet tijdens de Nationale Sportweek. Alle activiteiten zaten nagenoeg vol. 'Dat zegt wat over het goede sportklimaat in Amstelveen'- vindt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport. 'In totaal hebben ongeveer 500 Amstelveners deelgenomen aan de activiteiten. Daarnaast deden alle Amstelveense basisscholen mee met een gezamenlijk thema ‘Verboden te zitten!'- zegt Heleen van Ketwich Verschuur directeur van AmstelveenSport .

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)


Vlnr.: Mieke Regelink buurtsportcoach, Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport, Anneke van Zanen-Nieberg voorzitter van NOC*NSF, Heleen van Ketwich Verschuur directeur van AmstelveenSport, buurtsportcoach Saskia van der Meer en sportambassadeur Olga Commandeur met medewerkers in de Ben Goudsmithal op 25 september 2020


Bezoek voorzitter NOC*NSF. In het kader van de Nationale Sportweek bracht de Anneke van Zanen-Nieberg voorzitter van NOC*NSF vrijdag 25 september 2020 een bezoek aan Amstelveen. Ze werd samen met sportambassadeur Olga Commandeur ontvangen in de Ben Goudsmithal voor een presentatie en rondleiding door AmstelveenSport. Aansluitend was er een lunch verzorgd door Start Solutions. Deze stichting bevordert integratie van nieuwkomers in Amstelveen en organiseert (sport)activiteiten om isolement tegen te gaan.

Tijdens de sportweek was – en is- er veel te doen. Er waren beweegochtenden en –middagen in De Meerkamp en kinderen konden losgaan in de Beweegbox en de sportinstuif in de Meent. Door heel Amstelveen werd gewandeld, gefitnest en gefietst.

Als klap op de vuurpijl gaf sportambassadeur Olga Commandeur – onder meer bekend van Nederland in beweging – vrijdag een fitness-les in de Ben Goudsmithal. Amstelveen staat nog tot en met dit weekend in het teken van sport. Het thema is #Sportdoetietsmetje.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.