Bijgewerkt: 30 juni 2022

De Open Deuren Dag 2014 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Energiesprong
16-05-2014

Op zaterdag 24 mei 2014 wordt de 3de nationale Open Deuren Dag gehouden. Dan zetten bewoners van (bijna) energieneutrale huizen in heel Nederland hun deuren open voor geïnteresseerde bezoekers om inspiratie op te doen. De deuren staan open van Soerendonck (Brabant) tot Sellingen (Groningen) en van Groenlo (Gelderland) tot Dirksland (Zeeland). Een historisch pand, een twee-onder-een-kap-woning uit de jaren zeventig, of een energieneutraal huis waar het houten casco in ruim twee dagen werd opgezet.

Foto Amstelveen
(Bron Energiesprong - 2014)

De omslag van het online magazine Huisnr 1


Een ecohut, of een energieleverend nieuwbouwhuis. Hoe mensen hun huis energieneutraal maken, verschilt en dat laat het aanbod van woningen ook zien. Stuk voor stuk zijn het woningen met trotse eigenaren die graag meer vertellen over het, hoe en waarom van hun energieneutrale huizen. Ook gefascineerd door wonen zonder energierekening? Ga dan eens kijken hoe deze energiepioniers het hebben aangepakt. De huizen zijn te bezichtigen tijdens deze OPEN DEUREN DAG op 24 mei; er is er altijd wel een in de buurt.

Ook Amstelveen doet mee met de OPEN DEUREN DAG. In Amstelveen zet Gideon Goudsmit de deur open van zijn energieneutrale huis met kantoor. Tussen 12-16 uur ben je welkom meld je vooraf aan via 06-54908128. Kijk voor meer informatie op www.huisvolenergie.nl/opendeurendag

Lees ook ons digitale magazine Huisnr 1, met meer informatie over de Open Deuren Dag, interviews met energiepioniers, workshops, renovatiewinkels en veel foto’s.

Je leest het online magazine Huisnr 1 hier. (pdf 12 pagina’s)

Energiesprong

Huis vol energie is een initiatief van het Innovatieprogramma Energiesprong, dat Platform31 tot eind 2014 uitvoert in opdracht van het ministerie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Energiesprong is aanjager voor de beweging, dat op korte termijn zo veel mogelijk huizen en gebouwen in Nederland gerenoveerd worden naar energieneutraal. Energiesprong is o.a. initiatiefnemer van de Stroomversnelling en van de campagne en het TV programma Ons Huis Verdient Het, om wonen zonder energierekening bij een groot publiek bekend en populair te maken. T/m 31 mei elke zaterdag op RTL4 om 16.00 uur, vanaf 18 mei 2014 elke zondag om 12.30 uur in de herhaling.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.