Bijgewerkt: 7 februari 2023

De Schipholdraaibrug is weer in gebruik genomen

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie NH
07-10-2016

De Schipholdraaibrug nabij Schiphol-Oost in de gemeente Haarlemmermeer is weer open voor al het verkeer. Daardoor kan verkeer op de Schipholdijk (N232) ook weer gebruik maken van de verbinding met de A9, die loopt via de Schipholdraaibrug - meldt de Provincie Noord-Holland.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het westelijk landhoofd, de plek, waar de Schipholdraaibrug aansluit op de Schipholdijk tijdens de reparatiewerkzaamheden in augustus 2016


Omdat de brug in 2014 door werkzaamheden in de directe omgeving was verzakt, werd de brug afgesloten. Gemotoriseerd verkeerd werd sindsdien omgeleid. Fietsers en voetgangers konden gebruik maken van een tijdelijke brug. Na langdurig onderzoek werd vastgesteld, dat het westelijk landhoofd, de plek, waar de brug aansluit op de Schipholdijk, moest worden vervangen. Van mei tot en met september 2016 hebben de herstelwerkzaamheden plaatsgevonden.

Met vragen, of klachten over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800-020 06 00 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.