Bijgewerkt: 25 juli 2024

De Schipholdraaibrug wordt drie weekenden afgesloten

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
17-11-2012

Op zaterdag 24 november 2012 van 05.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag 15 december van 05.00 uur tot en met zondag 16 december 20.00 uur wordt de Schipholdraaibrug tussen gemeente Haarlemmermeer en gemeente Amstelveen afgesloten voor al het verkeer.

Dit is nodig voor de bouw van de aansluitende brugdelen op de fietstunnel onder de Colijnweg. De Bosrandbrug wordt daarom tijdelijk opengesteld als omleidingsroute voor al het verkeer.

schiphol draaibrug Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De Schipholdraaibrug vanaf de Bosrandbrug gefotografeerd. In de achtergrond is de rijksweg A9 te zien


De bouw van aansluitende brugdelen op de fietstunnel vindt plaats aan de kant van het Amsterdamse Bos. De fietstunnel onder de Colijnweg is al klaar, maar de hierop aansluitende brugdelen konden nog niet worden geplaatst, omdat er door de werkzaamheden aan de Bosrandbrug nog geen omleidingsroute beschikbaar was.

Door een tijdelijke openstelling van de Bosrandbrug kan het autoverkeer nu via de Schipholdijk over de brug naar de Bosrandweg, of de nieuwe Meerlaan rijden en vice versa. Fietsers vanuit Amstelveen rijden gedurende de werkzaamheden aan de Schipholdraaibrug via de Nieuwe Meerlaan naar de Bosrandbrug en de Brugstraat (Schiphol- Oost). Fietsers vanuit Aalsmeer/Schiphol-Rijk en Badhoevedorp rijden via Schiphol- Oost en de Brugstraat naar de Bosrandbrug. Overigens is de Brugstraat alleen voor fietsers beschikbaar.

schiphol draaibrug Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Met de auto over de Schipholdraaibrug


Als de werkzaamheden zijn afgerond, is de Bosrandbrug weer alleen beschikbaar voor fietsers en voetgangers. De bouw van het viaduct is nog in volle gang en de afsluiting van de brug voor autoverkeer is nodig om ongehinderd aan het viaduct en de wegen op de Schipholdijk te kunnen bouwen.

Het kan zijn, dat door weersomstandigheden de werkzaamheden een week uitgesteld moeten worden. Voor actuele informatie over de planning van deze werkzaamheden kan de website worden geraadpleegd: www.n201.info . Voor vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen, 0800 - 0200 600 (gratis).

De provincie realiseert de omlegging van de N201 in het gebied tussen Hoofddorp en Amstelhoek. In het N201+-programma wordt samengewerkt met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn. De nieuwe weg verbetert de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.