Bijgewerkt: 15 april 2024

De St. Louis Slim blues band speelt in Wijkcentrum Alleman

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
16-02-2020

In het kader van de serie ‘BLUES IN DE WIJK’ vindt op vrijdag 21 februari 2020 in Wijkcentrum Alleman te Amstelveen het optreden plaats van De St. Louis Slim blues band.

St. LOUIS SLIM, vernoemd naar een nummer van Seasick Steve, bestaat uit vijf muzikanten met jarenlange ervaring in de blues-scene dankzij hun drukke agenda van live performances. Zij komen uit de regio Rotterdam; dat kan je ook wel horen als de heren ophouden met zingen en spelen! Dat gaat niet op voor hun Lead Zangeres: ‘Dame Monique Brinkman. Hun repertoire bestaat uit een mix van eigen versies van meer en minder bekende songs van de blues-giganten en eigen werk.  

Maart 2016 kwam de 3de CD “Desolated Track” uit. Juli 2018 was 4de CD “Empty Places” op de markt . Hun nieuwste en 5de live-CD is inmiddels ook beschikbaar; speciaal opgenomen ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band: vandaar de titel van deze release TEN. De muzikanten zijn o.a. beïnvloed door de Chicago blues van Muddy Waters, John Lee Hooker en Big Mama Thornton. Terwijl hun roots liggen in de sixties met de-bluesy style van John Mayall en Paul Butterfield.In hun vertolking van de covers, gaan ze verder dan de meeste andere performers in de blues-scene. Met hun nummers hebben ze een unieke eigen stijl gevonden; Van stevige blues tot en met prachtige, gevoelige ballads, met hier en daar een knipoog naar Glam rock. De band bestaat dit jaar tien jaar. Ze treden veel op in Nederland, maar ook Duitsland en België. In 2016 stonden ze in de finale van de Dutch Blues Foundation. De band bestaat uit: Monique Brinkman – zang; Michel de Kok – bleusharp; Robin Freeman -leadgitaar; Dirk Jan van Steenbruggen – basgitaar; Peter Kok – drums.

Recensenten schrijven mooie verslagen over hun optredens en vier uitgebrachte albums. St. Louis Slim is zo langzamerhand een van de beste live acts op de landelijke blues-podia. Locatie Wijkcentrum Alleman; (optreden vrijdag 21 februari 2020 tussen 20.00 en 23.00 uur). Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen. Bereikbaar met tram 5 en bus 55 vanaf station Zuid – halte Onderuit. U vindt er voldoende vrije parkeergelegenheid. ‘BLUES IN DE WIJK’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting Tpodium’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.