Bijgewerkt: 28 maart 2024

De Stadstuinen in Amstelveen worden gedegen hersteld

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-11-2019

De Stadstuinen in het Stadshart krijgen een grondige opknapbeurt. Denk aan het verbeteren van de bestrating, het ophogen en opnieuw beplanten van verzakte plantvakken en een betere beheersing van regenwater. Zo is het park ruim op tijd klaar voor de viering van 75 jaar bevrijding op 5 mei 2020.

De Stadstuinen is een klein park bij het Stadshart ter hoogte van het Japans restaurant Kokusai. Het park is erg in trek bij werknemers van omliggende bedrijven, maar toch weet niet iedereen het park te vinden. Daarom wil de gemeente, naast achterstallig onderhoud aan de bestrating en de watergoot, het park ook meer uitnodigend en minder donker maken. De bodem is flink gedaald en de plantvakken hebben daardoor nieuwe beplanting nodig. Om de nieuwe beplanting meer licht en daarmee de juiste groeikansen te bieden worden vijf bomen verwijderd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Viering van de 73ste Bevrijdingsdag in de Stadstuinen van Amstelveen op 5 mei 2018


Floor Gordon (D66) wethouder Integraal Wijkbeheer: 'We knappen het park op om het aantrekkelijker te maken voor bewoners, werknemers en bezoekers van het Stadshart. We willen dat de Stadstuinen er tiptop bijliggen voor de festiviteiten van 75 jaar bevrijding in mei volgend jaar. Zodra de bouwwerkzaamheden rondom de Stadstuinen zijn afgerond, zetten we de herinrichting van het omliggende gebied op de agenda. We denken aan een logischere verbinding en een betere en groenere toegang vanuit de Van Heuven Goedhartlaan en het Handelsplein.'

De opknapbeurt start in de week 47 van 2019 en voert de gemeente in fases uit. Een van de laatste stappen is het opnieuw inrichten van de moerasbak direct ten noordoosten van de vijver in april volgend jaar. Ruim op tijd voor de festiviteiten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.