Bijgewerkt: 29 april 2024

De Stichting Warnersbrug gaat zichzelf opheffen

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Warnersbrug
22-08-2023

In het laatste NieuwBulletin meldt de Stichting Warnersbrug, dat het bestuur heeft besloten om de stichting op te heffen aangezien er geen zicht is op het realiseren van hun project.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De maquette van de nieuwe Warnersbrug en omgeving

Dolf van den Bos voorzitter: 'We hebben begin dit kalenderjaar nog een brede poging gedaan om ons project onder de aandacht van de gemeenteraad te brengen. Dat leverde goedwillende reacties van gemeenteraadsleden op, maar niet het ultiem gewenste resultaat: dat de Warnersbrug zou worden opgenomen in de voorjaarsnota. Aangezien we na onze oprichting in oktober 2019 nog steeds geen uitzicht hebben op de realisering van de reconstructie van de brug, heeft het bestuur besloten de stichting op te gaan heffen. Binnenkort wordt hierover een persbericht verspreid.


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Dolf van den Bos geeft uitleg aan verschillende bezoekers op 25 september 2022. Achter hem staan de ingekleurde afbeeldingen van voorheen

Een belangrijk deel van het door ons bij elkaar gebrachte bedrag bestond uit een toezegging van de Stichting Leefomgeving Schiphol. Van die toezegging van € 10.000 kan dus helaas geen gebruik gemaakt worden. Het bestuur heeft besloten om het batig saldo te gebruiken om een klein gedenkteken op de brug te plaatsen. Hierover zijn we in overleg met de gemeente.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - Dolf van den Bos - 2022)

De Warnersbrug in 1930

De daadwerkelijk binnengehaalde donaties zijn besteed aan notariskosten, een flyer, de website, acht nummers van het NieuwsBulletin, het grote bord bij de brug, Burendag in 2021 en 2022, de bad-eendjesrace, de maquette en nog veel meer zoals o. a. het drukken van ansichtkaarten. Op het bord bij de brug zal binnenkort een tekst worden aangebracht die aangeeft dat onze stichting gaat worden opgeheven:

Helaas gaat het plan om deze brug te reconstrueren niet door. Het bord wordt begin november weggehaald. De vier banken die door de stichting zijn aangeschaft voor Burendag 2022 worden gedoneerd aan Villa Randwijck. Ook de 200 bad-eendjes zullen aan Villa Randwijck worden gedoneerd. Wellicht kan er in de toekomst bij de Villa weer een race worden georganiseerd. De website van de stichting wordt uiterlijk begin november 2023 uit de lucht gehaald.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.