Bijgewerkt: 4 december 2022

De Supermeester 2016 van Amstelveen is bekendgemaakt

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb/Libris Venstra
30-06-2016

In samenwerking met Uitgeverij Unieboek | Spectrum organiseerde Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein de verkiezing voor de Superjuffie/Supermeester van Amstelveen en Omstreken 2016. Juf Josje lijkt een heel gewone juf. Maar als er een dier in gevaar is, verandert ze in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet als een groene tornado door de lucht. Kinderen vonden dat hun juffen Melissa Nuis van Brede School Omnibus, Sanne Sloothaak van de Karel Eykmanschool en meester Levie Peek van de Vrije School Parcival ook super waren en konden haar, of hem bij Boekhandel Libris Venstra nomineren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Boekverkoopster Ada probeert de situatie te beheersen in boekhandel Venstra


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De lobbyisten in actie


De prijsuitreiking gebeurde op donderdagmiddag 30 juni 2016 onder de toeziende oogjes van ongeveer 100 kinderen en hun ouders. Ada Ruiter, boekverkoopster bij Libris Venstra begeleidde de lawaaierige middag en stuurde de soms rommelige situatie in goede banen. Tot de laatste minuut gingen de kinderen lobbyen voor hun juf en meester met grote banners in hun hand en natuurlijk met enorme geschreeuw. Toen Maaike Veeningen (D66) wethouder Onderwijs bekend maakte, dat meester Levie van de Vrije School Parcival aan de Lindenlaan de winnaar is geworden, bereikte het geschreeuw van de kinderen de ongeveer 110 decibel en dat werd zelfs de ervaren Amstelveense journalisten een beetje te veel.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De kinderen hebben ook hun ouders meegenomen naar de boekhandel


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Tot het laatste moment is het erg spannend voor de kinderen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Maaike Veeningen (D66) wethouder Onderwijs tussen de kinderen, vertelt over deze aparte verkiezingsdag in Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Wethouder Veeningen feliciteert Supermeester Levie met het behaalde resultaat


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De juffen Sanne en Melissa zijn helemaal niet teleurgesteld, ze kunnen het in 2017 opnieuw proberen de wedstrijd te winnen
Gelukkig werden de kinderen met limonade weggelokt en toen werd het wat rustiger in deze anders zo stille boekhandel. Remco Houtepen, boekverkoper en manager van Libris Venstra vertelde dat het idee van deze verkiezing van de boekhandel zelf afkomstig was. Zij kregen hierbij ondersteuning van de gemeente en het project loopt al voor het tweede jaar, met groot succes. Kinderen en hun ouders en natuurlijk de juffen en de meesters ook, waren betrokken bij dit project. De achterliggende gedachte is dat straks, de nu schreeuwende jongetjes en meisjes over een paar jaar naar de zaak terugkomen als boek-kopers. Zo zie je maar, dat je met een simpele marketingstrategie heel vroeg moet beginnen om je boekhandel nog jarenlang rendabel te kunnen houden. Meester Levie kreeg een mooie prijs en voor de klas was een boekenpakket beschikbaar gesteld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.