Bijgewerkt: 18 mei 2024

De Tovertuin van de Lionsclub is geplant in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb/Gemeente Amstelveen/Lions Club
02-11-2016

De Lions Clubs in Nederland zetten zich ervoor in, dat 'vergeten' kinderen niet langer worden vergeten. Dat ze weer écht kind kunnen zijn op plekken, waar ze zich thuis kunnen voelen. Plekken waar ze kunnen spelen, bewegen en hun trauma's in alle rust kunnen verwerken. Onder professionele begeleiding en met de beste nazorg als ze eenmaal de opvang verlaten. Het geld hiervoor zamelden zij in door verkoop van bloembollen, waarbij de winst voor de vergeten kinderen wordt gebruikt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Peter Bot (BBA) wethouder Natuur- en milieueducatie verwelkomt de leerlingen van de school bij de bloembollenactie


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Peter Brussel, voorzitter van de Lions Club afdeling Amstelveen de Amstel geeft uitleg over de landelijke actie van zijn club


De Lions Club Amstelveen de Amstel ging samen met leerlingen van de Montessorischool De Linde en Vrije School Parcival aan de Lindelaan 336/334 bloembollen planten. Dat gebeurde woensdagochtend 2 november 2016 en de 2500 bloembollen zijn door Nielsen Trading in Aalsmeer geschonken om op die wijze mee te werken aan het project. Peter Bot (BBA) wethouder Natuur- en milieueducatie, was op de locatie voor de school met de leden van de Lionsclub Amstelveen en leerlingen.

De voorzitter van de Lions Club afdeling Amstelveen de Amstel, Peter Brussel, begeleidde de delegatie van de leden en na een korte toespraak over het doel van de Tovertuin gingen de tientallen kinderen de plantjes - pastel tulpen mix - langs de oever van het vijvertje in de grond stoppen. De rest van de 2500 bloembollen worden machinaal geplant met een speciale machine, die de gemeente heeft gehuurd van het Cultuurtechnisch Loon- en verhuurbedrijf van André Geerlinks.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De leerlingen bestuderen eerst de inhoud van de blauwe doos, voor ze de tulpenbollen gaan planten


De tulpen zullen als alles goed gaat, in april 2017 bloeien en minstens twee weken lang kunnen de leerlingen en de bezoekers van de school van de kleurrijke oever vol met tulpen genieten. De 'vergeten' kinderen worden ook niet vergeten, want de landelijke actie bijeengebrachte gelden gaan naar de organisatie om voor deze kinderen een plek te maken om te spelen, bewegen en ontspannen. Ook zorgt deze organisatie ervoor, dat zoveel mogelijk mensen weten hoe deze vergeten kinderen in Nederland worden opgevangen, namelijk op een geheime locatie, om hun veiligheid te garanderen. Het planten van de bollen verliep voorspoedig en er veel geen spatje regen, terwijl een paar blokken verder, er een heftige regenbui naar beneden kwam.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De tulpenbollen worden met grote snelheid geplant, want het is woensdag en dan hebben de schoolkinderen een vrije middag


Lions Club International

Lions Clubs International is de grootste vrijwilligersorganisatie ter wereld. In 2017 bestaat de organisatie 100 jaar. Dat vieren ze wereldwijd door 100 miljoen mensen te helpen. In Nederland is hun 'nationaal cadeau' een tovertuin in elk district voor de 33.000 'vergeten kinderen'. Volg de Lionsclub bij u in de buurt en kijk ter inspiratie op www.hetvergetenkind.nl

Een Lions Club (ook wel aan elkaar geschreven als lionsclub) is een charitatieve club, waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, dus zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Deze serviceclubs maken deel uit van de wereldwijde associatie Lions International. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Wereldwijd telt de organisatie bijna 1,35 miljoen leden, waarmee ze ’s werelds grootste serviceorganisatie is. 192 landen tellen tezamen ruim 46.000 clubs. Voor personen in de leeftijdscategorie van 20 tot 35 jaar zijn er de Leo Clubs.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.