Bijgewerkt: 19 mei 2024

De Vereniging Oud Raadsleden Amstelveen bestaat 10 jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Joss Tabak
19-11-2023

Een aantal oud-raadsleden kwam begin 2013 bij elkaar om de mogelijkheden te onderzoeken om het onderlinge contact te verbeteren en ook het contact tussen oud-raadsleden en de gemeente. In oktober 2013 werd VORA opgericht en het bestuur geïnstalleerd.

Na jaren intensief contact tijdens raadsvergaderingen op het Raadhuis en andere politieke bijeenkomsten, verloren raadsleden die afscheid namen, elkaar al snel uit het oog. Er bleek behoefte te zijn aan ‘elkaar weer eens te ontmoeten’ en bij te praten en ook op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto VORA - 2023)

Op donderdag 16 november 2023 feliciteert burgemeester Tjapko Poppens op het raadhuis Joss Tabak de voorzitter van de vereniging met hun 10-jarig bestaan

Op 4 oktober 2013 werd er een bijzondere bijeenkomst georganiseerd door de initiatiefnemers met behulp van de toenmalige griffier Pascale Georgopoulou. Zij en burgemeester Jan van Zanen kende vanuit hun tijd in Utrecht al een vereniging van oud raadsleden.

Op deze oprichtingsbijeenkomst werd het 1ste bestuur van VORA geïnstalleerd, bestaande uit voorzitter Casper Stevens, secretaris Joop Siemers, penningmeester Petra Kirch en Anke Smit en Theo Houwink ten Cate als bestuursleden.

Vanaf dat moment hebben we de afgelopen jaren bijeenkomsten georganiseerd over onderwerpen die we allemaal weleens in onze raadsperioden behandelden en waarover we werden bijgepraat door deskundigen. De bijeenkomsten waren informatief en vooral gezellig. Er was altijd ruimte om elkaar weer eens te spreken.

Afgelopen donderdag, 16 november 2023 werden we door burgemeester Tjapko Poppens ontvangen op het Raadhuis en feliciteerde hij ons met ons 10 jarig bestaan. Na een kopje koffie liepen we naar Museum JAN, waar directeur Marieke Uildriks een presentatie gaf over de activiteiten van het museum. We hebben de dag afgesloten in het Oude Dorp met een diner bij restaurant Du Monde.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.