Bijgewerkt: 26 juni 2022

De Vrije Wereld over diversiteit en inclusiviteit

Nieuws -> Informatief

Bron: VUvereniging
22-10-2020

Hoe kunnen we werken aan een diverse en inclusieve samenleving waar iedereen beter van wordt? Hoe zorgen we dat ieders talenten tot hun recht komen en blijven we verbonden met elkaar? Op donderdag 12 november 2020 organiseert de VUvereniging van 16.00-17.15 uur in de Botanische Tuin Zuidas een nieuwe editie van De Vrije Wereld onder de titel ‘All-inclusive’. Via een live videostream te bekijken!

Drie inspirerende initiatieven komen aan bod: een project dat geïnspireerd is op het gedachtengoed van Martin Luther King met een masterclass voor middelbare scholieren die o.a. leren speechen. Het verbinden van groepen studenten met een diverse achtergrond: hoe dit op een positieve manier te doen en diversiteit tot kracht maken? En ten slotte een netwerk dat bouwt aan een cultureel diverse en inclusieve BV Nederland: wat zijn de blinde vlekken op de werkvloer en waarin zit ‘m de kracht van niet allemaal hetzelfde zijn? Reserveren: stuur voor 10 november 2020 een e-mail naar vereniging@vu.nl . Kijk voor meer informatie op: vuvereniging.nl/vrijewereld

Foto Amstelveen
(Bron VUvereniging - 2020)

De flyer van de VUvereniging lezing over diversiteit en inclusiviteit


Over de sprekers: Sylvia van de Bunt is co-directeur van onderzoekscentrum SERVUS en vertelt over het project ‘We shall overcome’, geinspireerd door het gedachtengoed van Dr. Martin Luther King jr. Sanaz Kateb, antropoloog en VU-promovenda, vertelt over de hieraan gerelateerde Pre-University Masterclass ‘I have a dream’, waarin middelbare scholieren vanuit King’s gedachtengoed leren speechen en geweldloos op te staan tegen onrecht en discriminatie. Ismintha Waldring, postdoc aan de VU, onderzoekt in het project ‘Building a connected VU Student Community’ de achtergronden van weerstand tegen diversiteit. Het contact tussen studentengroepen met een verschillende culturele achtergrond blijft vaak beperkt op de VU. Zijn er manieren om studenten op een positieve manier met elkaar te verbinden en diversiteit tot kracht te maken? Yvonne Moonen, bestuurslid en eventmanager van Stichting Agora Network, deelt met haar organisatie kennis en ervaring en werkt aan empowerment van divers talent. Niet alleen op de onderste niveaus, maar juist ook aan de top, waar het verschil gemaakt wordt.

De Vrije Wereld en corona. Het programma wordt van uit de Botanische Tuin Zuidas zonder publiek uitgezonden via een live videostream. Het programma is terug te zien via ons YouTube-kanaal.

Over VUvereniging en De Vrije Wereld. VUvereniging is een breed maatschappelijk netwerk van mensen die zich verbonden voelen met de VU en het VUmc. Door het organiseren van toegankelijke lezingen en evenementen wil VUvereniging de wetenschap en de samenleving verder met elkaar verbinden en wederzijdse inspiratie bevorderen. Maandelijks vindt hiertoe De Vrije Wereld in de Botanische Tuin Zuidas plaats, op de campus van VU en VUmc. Inspelend op de actualiteit heeft De Vrije Wereld elke maand een prikkelend thema. Meer informatie: vuvereniging.nl/vrijewereld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.