Bijgewerkt: 5 juli 2022

De Week van de Alfabetisering 2017 ook in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Vrijwilligerscentrale Amstelland
22-08-2017

Opening Taalpunt Werkplein en Taalcafé bibliotheek Amstelveen. In Nederland zijn 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Zij lopen tegen veel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen. Letters en cijfers zijn overal, dus het probleem ook. Helaas weten te weinig mensen in Nederland van dit probleem af. En hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer eraan gedaan kan worden! Daarom organiseert Stichting Lezen en Schrijven van 4 t/m 10 september 2017 weer de Week van de Alfabetisering. Laaggeletterdheid raakt onze samenleving. Die functioneert namelijk veel beter als iedereen mee kan doen. Het is dus niet alleen een probleem van de laaggeletterde, maar een probleem van ons allemaal. Samen vragen we hier aandacht voor.

Programma Amstelveen en Aalsmeer. Lokaal organiseren het Taalhuis Amstelland in samenwerking met de Bibliotheek Amstelland en gemeente Amstelveen en Aalsmeer in deze week meerdere activiteiten om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor dit onderwerp. Het Taalhuis Amstelland heeft het hele jaar aanbod voor laaggeletterde en anderstalige Nederlanders.Dinsdag 5 september 2017, 15.30 - 17.00 uur, Bibliotheek Stadsplein. Opening Taalcafé door wethouder Maaike Veeningen (Amstelveen); na de eerste succesvolle maanden van het Taalcafé in Aalsmeer zal dit initiatief ook in de bibliotheek Amstelveen Stadsplein van start gaan. Laaggeletterde en anderstalige Nederlanders kunnen hier binnenlopen om laagdrempelig beter de Nederlandse taal te leren. 

Donderdag 7 september 2017, 16.00 - 17.30 uur, raadhuis Amstelveen. Opening Taalpunt Werkplein raadhuis, door wethouder Maaike Veeningen; naast de Taalpunten in de bibliotheek Aalsmeer en de Buurtkamer KKP opent ook bij het Werkplein in het Gemeentehuis Amstelveen een Taalpunt haar deuren.

Vrijdag 8 september 2017 9.00 uur, taalklas OBS De Hoeksteen, Aalsmeer. In het kader van het belang van voorlezen. Wethouder Gertjan van der Hoeven (Aalsmeer) leest voor aan een groepje kinderen uit de taalklas, samen met hun ouders.

Zondag 10 september 2017, 13.00 - 14.00 uur, Bibliotheek Stadsplein. Marieke Smithuis leest voor aan kinderen van De Taalvijver, met de ouders. Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar weer voorgelezen aan kinderen die deelnemen aan het project De Taalvijver. Alle kinderen zijn welkom! Georganiseerd door Stichting Wereldbuur en De Lions Mingle.

Taalvrijwilliger worden? Help mee om iets te doen aan laaggeletterdheid. Kom langs bij het Taalhuis in de Bibliotheek Stadsplein en ga in gesprek om uit te vinden op welke manieren je kunt helpen. Misschien wil je een keer voorlezen in de klas van je kind, bij een gezin thuis, of wil je je beschikbaar stellen als taalcoach. Alle hulp is welkom!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.