Bijgewerkt: 26 mei 2024

De Week van de Ontmoeting 2018 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Participe Amstelland
24-09-2018

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. De Week tegen Eenzaamheid 2018 is van donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober.

Elkaar ontmoeten is het uitgangspunt van de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid, die deze week start. Participe Amstelland organiseert daarom onder de noemer ‘Week van de Ontmoeting’ in samenwerking met verschillende partners een week vol activiteiten in Amstelveen. Zo kunnen inwoners elkaar niet alleen ontmoeten maar kan ook kennis gemaakt worden met nieuwe activiteiten. Er is een afwisselend programma samengesteld met speciaal voor deze week georganiseerde activiteiten, aangevuld met een greep uit de activiteiten die gewoonlijk al plaatsvinden. De Week van de Ontmoeting is van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober.

Foto Amstelveen
(Bron Participe Amstelland - 2018)

Tussen 27 september t/m zaterdag 6 oktober 2018 staat Amstelveen in het teken van de Ontmoeting


Op donderdag 27 september 2018 verricht de Stadsomroeper om 11:00 uur de opening op het Stadsplein van Amstelveen. De dagen erna zijn gevuld met diverse activiteiten, zoals een borrel met live-muziek voor senioren in de ANNA, een schilderworkshop in het Cobra Museum, buurtborrels in verschillende wijkcentra, voorstellingen van de Dutch Senior Follies, senioren en jongeren van het NOVA-college die samen groentesoep maken met groente uit de schooltuinen en ook op veel plaatsen kan samen worden gegeten. Doe mee, schuif aan of kijk rond. Voor sommige activiteiten moet u zich vooraf opgeven. Meer informatie vindt u op de website van Participe Amstelland (www.Participe-Amstelland.nu).

Participe Amstelland is de organisatie voor welzijn en maatschappelijk werk in Aalsmeer, Amstelveen, Ouder Amstel en Uithoorn. Participe Amstelland wil dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Wij versterken inwoners bij belangrijke levensgebeurtenissen en stimuleren buurtbewoners om elkaar te ontmoeten en samen activiteiten te ondernemen. Participe ondersteunt bij het aanpakken van problemen, samen zorgen we ervoor dat mensen zo veel mogelijk de regie over hun leven kunnen behouden. Ons motto is: welzijn voorkomt zorg!

Tussen 27 september t/m zaterdag 6 oktober 2018 staat Amstelveen in het teken van de Ontmoeting. In deze ruime week kan deel worden genomen aan diverse activiteiten. De stadsomroeper is gestart om langs de wijkcentra te gaan en de bewoners te vertellen over deze week. Voor deze week is een boekje samengesteld. U kunt het hier (pdf 8 pagina’s) downloaden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.