Bijgewerkt: 1 februari 2023

De Wereldwinkel in Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Conchita Willems
13-07-2012

Uithoorn - 'Voor ziekenhuizen in India' staat er op de poster in de Wereldwinkel Uithoorn, waar commercie en idealen hand in hand gaan. India een land, waar veel mensen erg arm zijn en hard werken om te overleven.

india Amstelveen
(Foto C. Willems - 2012)

Conchita Willems in India


Waar er ziekenhuizen zijn met gratis medische zorg. Waar net 25 pakketjes zelfgemaakte babykleertjes uit Nederland persoonlijk in een regionaal ziekenhuis in Puttaparthi, Zuid India, voor de allerarmste moeders en baby’s zijn gebracht door een Amstellandse werkgroep.

Dat is leuk: het ziekenhuis op de Wereldwinkelposter is het ziekenhuis in Puttaparthi, waar zelfs open hart operaties plaatsvinden. De werkgroep ontmoette er ook een hardwerkende boer die op het platteland woonde, en zijn jonge zoon, die met hulp van Nederland zich uitstekend bekwaamt op de Universiteit tot Ingenieur Wegenbouw. De blijdschap van deze mensen in India maakt heel stil.

india Amstelveen
(Foto C. Willems - 2012)

Kees Willems in India met straatjongetjes


Eerlijke handel is de gouden draad voor wereldwinkels en de economie. Eerlijke gezondheidszorg is de gouden draad voor gemeenschapsleven. Eerlijk onderwijs is de toekomst van onze samenleving. Menswaardige omstandigheden en gelijke behandeling wereldwijd willen zien is het uitgangspunt. De gemeenschappelijke vijand genaamd: ‘Armoede’  bestrijden verbindt wereldwijd. Wereldwinkel Uithoorn is een mooie kraal aan deze ketting! Adres: Wereldwinkel Uithoorn Hugo de Grootlaan 1, 1422 BR Uithoorn Tel: 0297-533103Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.