Bijgewerkt: 29 april 2024

De Zon zond sterke zonnevlam uit

Nieuws -> Informatief

Bron: NASA
16-12-2023

De zon zond een sterke zonnevlam uit, met een piek om 12:02 uur op donderdag 14 december 2023. NASA's Solar Dynamics Observatory, dat voortdurend naar de zon kijkt, heeft een beeld van de gebeurtenis vastgelegd- meldt de National Aeronautics and Space Administration (NASA).

Zonnevlammen zijn krachtige uitbarstingen van energie. Fakkels en zonne-uitbarstingen kunnen van invloed zijn op radiocommunicatie, elektriciteitsnetwerken en navigatiesignalen en kunnen risico's opleveren voor ruimtevaartuigen en astronauten.

Foto Amstelveen
(Foto NASA/SDO - 2023)

NASA's Solar Dynamics Observatory heeft dit beeld van een zonnevlam vastgelegd - zoals te zien in de heldere flits rechtsboven - op 14 december 2023. Het beeld toont een subset van extreem ultraviolet licht dat het extreem hete materiaal in de zonnevlammen benadrukt, en dat is ingekleurd in blauwgroen

Deze uitbarsting is geclassificeerd als een X2.8-flare. X-klasse geeft de meest intense uitbarstingen aan, terwijl het getal meer informatie geeft over de sterkte ervan. Om te zien hoe dergelijk ruimteweer de aarde kan beïnvloeden, gaat u naar NOAA’s Space Weather Prediction Center (https://spaceweather.gov/ ), de officiële bron van de Amerikaanse overheid voor ruimteweersvoorspellingen, horloges, waarschuwingen en waarschuwingen.



NASA werkt als onderzoeksafdeling van de ruimteweerinspanningen van het land. NASA observeert de zon en onze ruimteomgeving voortdurend met een vloot ruimtevaartuigen die alles bestuderen, van de activiteit van de zon tot de zonneatmosfeer en tot de deeltjes en magnetische velden in de ruimte rondom de aarde.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.