Bijgewerkt: 29 november 2022

De Zonnebloemauto biedt vrijheid voor mensen met een lichamelijke beperking

Nieuws -> Informatief

Bron: Zonnebloem Amstelveen
30-06-2017

Als je door een lichamelijke beperking in een rolstoel belandt, ziet de wereld er vaak ineens heel anders uit. Zo kan reizen van de ene naar de andere plaats een enorm grote uitdaging zijn. Je eigen auto volstaat niet meer en openbaar en/of aangepast vervoer hebben vaak hun eigen beperkingen. De Nationale Vereniging de Zonnebloem streeft ernaar, dat iedereen met een lichamelijke beperking kan blijven deelnemen aan de samenleving. Vrijwilligers van lokale afdelingen komen met regelmaat bij deelnemers thuis. Zij zorgen voor uitjes en er worden jaarlijks door de afdelingen meerdere bijeenkomsten georganiseerd.

De Zonnebloem biedt nu de mogelijkheid aan rolstoelgebonden mindervaliden om met de auto een dagje, of langer op stap te gaan. Door sponsors en donateurs is de Zonnebloem in staat de kosten zo laag mogelijk te houden. Ook vanuit Amstelveen en Haarlem verhuurt de Zonnebloem sinds enige tijd betaalbare rolstoelhuurauto’s aan rolstoel- en scootmobielgebruikers. Om de auto te kunnen huren, moet je wel via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Die kost eenmalig 10 euro. Voor een dag autohuur betaal je 40 euro, waarbij de eerste 100 kilometers zijn inbegrepen.

Foto Amstelveen
(Bron Zonnebloem Amstelveen - 2017)

De Zonnebloemauto is voorzien van een verlaagde vloer en een oprijplaat. De auto heeft, naast de plaats voor de rolstoel, of scootmobiel, 4 zitplaatsen. Achterin zijn twee zitplaatsen, met een ruimte ertussen voor de rolstoel, of een scootmobiel


De Zonnebloemauto geeft huurders hun (bewegings)vrijheid terug. Als huurder bepaal je zelf, wanneer je op pad gaat en je kunt ook nog eens vier/vijf familieleden, of vrienden meenemen, omdat jij als rolstoelgebondene je eigen plekje achterin de auto hebt. Heb je  zelf geen chauffeur? Dat is geen probleem, want de Zonnebloem heeft een pool vrijwilligers die mee kunnen als bestuurder tijdens een dagje uit met de auto. Meer informatie over de auto met of zonder chauffeur of een pas aanvragen? www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto

Er kan zoveel meer dan je denkt. De Zonnebloem vindt, dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn. Iedereen hoort volop van het leven te genieten. Daarom organiseert de vereniging al bijna 70 jaar dagjes uit en aangepaste vakanties. De Zonnebloem is altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking. Je kunt hen bijzondere momenten bezorgen. En dat kan op verschillende manieren kijk hiervoor op: www.zonnebloem.nl/vrijwilligerswerk. Kijk via de kaart welke verhuurlocatie het dichtst bij jou in de buurt is en welk type auto daar wordt verhuurd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.