Bijgewerkt: 3 december 2023

De Zwanenburgbaan van Schiphol is een week buiten gebruik

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Airport
26-09-2022

Van maandag 26 september tot en met zondag 2 oktober 2022 zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Zwanenburgbaan. Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. In deze periode kan de Buitenveldertbaan meer in gebruik zijn als tweede baan. Ook kan de Schiphol-Oostbaan vaker in gebruik zijn als tweede landingsbaan. Een klein deel van de vluchten wordt verplaatst naar de Kaagbaan. 

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Zwanenburgbaan herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt, doorgespoeld en waar nodig gerepareerd. Daarnaast worden er voorbereidende werkzaamheden voor het groot onderhoud dat in 2023 gepland staat uitgevoerd, zoals vooronderzoeken en metingen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Van 10 maart tot en met 21 april 2019 was de Zwanenburgbaan op Schiphol in onderhoud. Tijdens dit baanonderhoud volgden de vliegtuigen de vliegroutes van en naar de Buitenveldertbaan, de Kaagbaan en een klein deel van het vliegverkeer landde op de Polderbaan. Schiphol Airport organiseerde op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 de Schiphol Burendagen en opende haar deuren voor omwonenden voor een uniek kijkje achter de schermen

Bewoners met vragen. Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. BAS geeft op hun website uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en meldingencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of door het raadplegen van de website.   

Op de websites van BAS en Schiphol wordt wekelijks informatie gepubliceerd over het vliegverkeer op Schiphol. Dit geeft omwonenden inzicht in de ontwikkeling van het vliegverkeer. Omwonenden van Schiphol hebben met de app Notifly bovendien altijd real-time inzicht in het actuele en verwachte vliegverkeer op hun locatie. Schiphol houdt omwonenden via een nieuwsbrief op de hoogte van relevante ontwikkelingen rond het vliegverkeer op Schiphol. Iedereen kan zich aanmelden voor de burennieuwsbrief. Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.