Bijgewerkt: 2 december 2023

De band Tons of Blues treedt op in wijkcentrum Alleman

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
22-11-2015

Wegens succes van het vorige jaar bij wijkcentrum Alleman, hebben we aan een prolongatie gedacht en komt de band Tons of Blues optreden op vrijdag 27 november 2015. U weet het vast nog: Tons of Blues bestaat uit zes ervaren muzikanten. Hun sound wordt gevormd door een pittige ritme- sectie van bas en drums, gitaar; een krachtige mondharp en zang aaneen gesmolten door een virtuoos hammondorgel. Kortom een fijne, vol gemotiveerde band die hun instrumenten optimaal bespelen om ‘hun sound’ waar te maken. Zij nemen je mee naar de bakermat van de bluesmuziek, de Mississippi-delta en de kroegen van New Orleans. Op deze avond laat de band je horen hoe veelzijdig en doorleefd bluesmuziek kan zijn. Maak het mee en u zult nooit meer zeggen dat blues allemaal wel iets van hetzelfde is…….Vele aspecten van de blues komen in hun repertoire voorbij; bekende en minder bekende covers. Dat het repertoire genuanceerd genoeg is, blijkt uit de vertolking van o.a. de half-akoestische sound van de band ‘Taj Mahal, tot aan de jazzy blues van The Nightcats en Dr. John  met zijn Blues for You. Ook de traditionele blues van giganten als Muddy Waters en Junior Wells staan op hun speellijstje. Een echt feestje wordt het met o.a. de funkblues van Albert King en Popa Chubby.

Tons of Blues is te vertalen door Blues-tonen; maar ook naar een hoeveelheid: vele tonnen van hun  nieuwe blues interpretaties waarmee zij u ongetwijfeld zullen verrassen. Er mag gedanst worden!! Tons of Blues zijn: Fons Duin – zang, René Uhlenbush – bluesharp, Michael Rubinstein – gitaar, Gerard Kortooms – bas, Chretien Felser – toetsen, Roon van Santen – drums.

4places2b - Ja.zz in de buurt & blues in de wijk wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net Locatie blues optreden van vrijdagavond 27 november 2015 van 20.00 tot 23.00 uur bij: Wijkcentrum Alleman tel. 020 6453945 Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen. Bereikbaarheid: Wijkcentrum Alleman is te bereiken met tram 5 en metro 51 – halte Onderuit. Op de Oranjebaan stopt buslijn 356 & 175 en buslijn 487 stopt Olympialaan - Halte Lien Gisolf. Er is er ruime vrije parkeergelegenheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.