Bijgewerkt: 2 maart 2024

De belastingdienst incasseert ruim 6 miljoen aangiften

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
09-04-2015

Tot nu toe hebben ruim 6 miljoen mensen hun belastingaangifte ingediend. De aangifte-app werd meer dan 152 duizend keer gebruikt. De aangifteperiode loopt nog tot 1 mei. Mensen die voor 1 juli bericht willen ontvangen van de fiscus, moeten hun aangifte insturen voor 15 april 2015.

Aangifte doen kan online via Mijn Belastingdienst, of met de app Aangifte 2014. Om overbelasting van de systemen te voorkomen, heeft de Belastingdienst een maximum gesteld aan het aantal mensen, dat tegelijkertijd aangifte kan doen. Op drukke momenten kan het daarom voorkomen, dat mensen niet meteen kunnen inloggen.

center>De Belastingdienst adviseert mensen daarom om niet tot de drukste momenten te wachten. Deze drukke momenten in de aangifte liggen meestal vlak voor het verstrijken van een deadline, zoals die van 15 april 2015. De fiscus adviseert mensen daarom niet te wachten tot volgende week maandag, of dinsdag voor het indienen van hun aangifte, maar dit alvast voor die tijd te doen.

De fiscus heeft vanaf 1 maart bijna 9.000 Twittervragen beantwoord via @Belastingdienst. Dit account heeft ruim 27.000 volgers. Op de site van de Belastingdienst is ook veel informatie te vinden over de belastingaangifte via www.belastingdienst.nl/aangifte .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.