Bijgewerkt: 18 september 2021

De beste (leerling) debater van Amstelveen 2013

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-10-2013

Op initiatief van de Rotaryclub Amstelveen-Amstel is er voor de 2de keer een debatwedstrijd tussen leerlingen van de drie VWO-scholen van Amstelveen en raadsleden. De debatwedstrijd vindt plaats op woensdag 9 oktober 2013 vanaf 19.30 uur in het raadhuis, Laan Nieuwer-Amstel 1, Amstelveen.

De debatten vinden plaats volgens het vaste stramien van het Nederlands Debatinstituut en worden beoordeeld door een jury. Elk team bestaat uit vier debaters die pas net voor het debat horen, of ze voor of tegen een stelling zijn. In totaal worden er 3 debatrondes met elk 3 debatten gehouden.

debat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het 2de Rotary Leerlingendebat 2013 werd op woensdagavond 20 maart 2013 in het Hermann Wesselink College gevoerd


Elk debat duurt maximaal negen minuten: een minuut startpresentatie van de teams, vijf minuten open debat tussen de debaters van beide teams en wederom een minuut slotpresentatie.

De deskundige jury bestaat uit vijf leden en staat onder voorzitterschap van mevrouw mr. M. Rootring. De jury let op de inhoudelijke argumentatie, de presentatie en overtuigingskracht en op de samenwerking in het team.

De Rotaryclub organiseert al zes jaar debatwedstrijden tussen leerlingen uit Amstelveen en het Belgische Neerpelt. Deze vinden om-en-om plaats in Nederland en België. Zo ontstond  in 2012 het idee om in Amstelveen een debatwedstrijd te organiseren tegen de raadsleden.

De gemeenteraad ging toen in op de uitnodiging en kruiste de debatdegens met de leerlingen van het Amstelveen College, het Hermann Wesselink College en het Keizer Karel College. De leerlingen wonnen het debat en de raadsleden willen dit jaar een revanche. Gaat het de raadsleden lukken om dit jaar de leerlingen te verslaan? U bent van harte welkom om het debat bij te wonen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.