Bijgewerkt: 12 juni 2024

De beste singer songwriter van Nederland naar P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
15-04-2014

Michael Prins werd gekroond tot beste Singer Songwriter van Nederland in het gelijknamige TV programma. Na de release van zijn debuutalbum volgt een nationale tour. Op 17 mei 2014 staat Michael Prins in P60 in Amstelveen.

Giel Belen, Eric Corton en Miss Montreal waren het er allemaal over eens, Michael Prins mag zich een jaar De Beste Singer Songwriter van Nederlands noemen. Nadat Michael de gouden medaille had binnengesleept volgen de successen elkaar in rap tempo op. Zijn debuutalbum Rivertown Fairytales belandt in de top 10 van de Album Top 100 en de zalen van zijn tour (waaronder Paradiso) zijn in no-time uitverkocht. Nu heeft P60 de eer om Michael en zijn prachtige nummers een podium te bieden.Het leven van Michael lijkt vooralsnog een grote voorbereiding op wat ooit uit moet monden in een muzikale carrière. Hij groeit op in een zeer creatieve en muzikale familie in een huisje aan het water. Daar komt hij al vroeg in aanraking met muziek. In de schoolbanken heeft Michael niets te zoeken en al op zijn 15de stopt hij met zijn middelbare schoolopleiding.

Hij gaat aan het werk in het atelier van zijn vader, die kunstenaar is en de rest van zijn tijd investeert hij in de muziek. De afgelopen negen jaar probeerde hij hier door middel van optredens zoveel mogelijk van rond te komen. De tijd die over blijft, besteedt hij aan het schrijven van een eigen album.

Zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland dient als een goede opmaat naar de release van zijn debuutalbum, zodat Michael ooit op zijn droompodium kan staan: Glastonbury. Voordat dat zo ver is, nog een voorproefje op zaterdag 17 mei 2014 in P60. Kaarten kosten €12,50 in de voorverkoop en zijn te verkrijgen via de P60 website (www.p60.nl ) , alle Primera winkels en ticketmaster.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.