Bijgewerkt: 19 april 2024

De bezorging van het Amstelveens Nieuwsblad moet beter

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-08-2018

Het college van B en W van Amstelveen neemt maatregelen om de bezorging van het Amstelveen Nieuwsblad met daarin de gemeentepagina te verbeteren. Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Media: 'Het is voor het college niet acceptabel dat de bezorging van het Amstelveens Nieuwsblad met daarin het gemeentelijk nieuws niet goed is. Het college vindt het belangrijk om alle inwoners in de gemeente te bereiken. Maatregelen zijn daarom noodzakelijk.'

Maatregelen. De gemeente gaat een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren om te meten hoe de krant bezorgd wordt, zo is te lezen in de reactie van het college op schriftelijke vragen van BBA. Daarnaast  zal de wethouder op korte termijn een gesprek in gaan met de krant om de bezorging en de afhandeling van klachten te verbeteren. Wij gaan hen verzoeken om in de krant duidelijker aan te geven, waar klachten over de bezorging gemeld kunnen worden en vragen hen om structureel aandacht te besteden aan klachten over de bezorging (in de krant en op de website).

Foto Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2018)

Screenshot van de gemeentepagina's in de online versie van het Amstelveens Nieuwsblad van 22 augustus 2018


Indien het onderzoek het beeld van een niet adequate bezorging bevestigt, krijgt de krant 3 maanden de tijd om verbeteringen door te voeren. Vervolgens laten wij opnieuw een onafhankelijke meting uitvoeren. Wanneer blijkt dat ook deze resultaten onvoldoende zijn, gaat de gemeente voor de verspreiding van het gemeentenieuws een ander mediakanaal inzetten.

Om meer grip te krijgen op de klachten creëert de gemeente op de homepage een mogelijkheid voor inwoners om te melden dat de krant niet bezorgd is. Deze meldingen worden direct doorgezet naar het Amstelveens Nieuwsblad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.