Bijgewerkt: 29 maart 2024

De bibliotheek komt met een eigen app

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
06-04-2012

De Bibliotheek Amstelland introduceert haar eigen smartphone app. Er is zowel een iPhone versie als een Android versie beschikbaar. Beide zijn gratis te downloaden via respectievelijk de iTunes app store en binnenkort via Google Play.

De app is speciaal ontwikkeld voor de Bibliotheek Amstelland door de Amstelveense programmeur Bernard Kroes. De app biedt gebruikers direct actuele informatie over belangrijke zaken, interessant nieuws en actuele programma’s. Zo is direct te zien welke grote namen een lezing komen geven, of welke interessante cursussen en workshops er zijn. Weten wat er te doen is in de vakantie? Klik op evenementen en de app laat het zien. Ook kunnen er direct kaartjes gereserveerd worden voor evenementen en cursussen.

bieb Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Screenshot van de bieb applicatie voor de iPhone


Er zijn aparte schermen voor nieuws inclusief blogberichten, voor evenementen en voor cursussen. Deze worden zeer overzichtelijk in de app weergegeven. Er kunnen via de app ook reacties achtergelaten worden, bijvoorbeeld op blogberichten. Tenslotte zijn ook de openingstijden en contactgegevens eenvoudig via de app te bekijken.

Vorige week werd bekend gemaakt, dat de Bibliotheek Amstelland de publieksprijs heeft gewonnen voor Beste Digitale Bibliotheek 2012. “Dat is een mooie opsteker en ook het signaal om zo door te gaan, zeker in deze tijd van bezuinigingen. Een mooi gebaar van onze leden en iedereen die zijn stem op ons heeft uitgebracht. Voor ons een stimulans  om nog meer digitale initiatieven te starten, zoals bijvoorbeeld deze app, die bijdragen aan nog efficiëntere en klantvriendelijker dienstverlening”, aldus Victor van Honk namens de bibliotheek.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.