Bijgewerkt: 25 mei 2024

De bijzondere instapklas van de Parcivalschool

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
03-06-2011

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft het op zijn weblog:

Vorige week mocht ik de lentemarkt openen op de Parcivalschool aan de Lindenlaan. Elk jaar wordt de markt druk bezocht door ouders en buurtbewoners. De opbrengst van de markt gaat naar de school en een goed doel in India.De Vrije School Parcival vind ik vooral bijzonder door de instapklas. In deze klas zitten kinderen met een downsyndroom, die gewoon onderdeel zijn van de school. De andere kinderen leren zo al op jonge leeftijd, dat er ook 'andere' kinderen zijn en dat daar niets raars mee is.

De Parcival krijgt zoals veel scholen een nieuw gebouw. Ook in de nieuwbouw hebben we een lokaal kunnen regelen voor de instapklas. Dit is altijd lastig, omdat in de instapklas minder kinderen zitten en dat kan weer niet met de regels die daarvoor zijn.

Gelukkig hebben we met de andere schoolbesturen kunnen afspreken, dat we hier een uitzondering maken. Dit is fantastisch. Deze kinderen verdienen het, om gewoon naar school te kunnen en niet weggestopt te worden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.