Bijgewerkt: 24 maart 2023

De bouwkeet in Stadshart Amstelveen moet deze week weg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-06-2019

De gemeente Amstelveen gaat in gesprek met Van Baarsen Busleidingen BV, de eigenaar van een bouwkeet aan de Meander. Deze is zonder melding geplaatst en neemt maar liefst vier parkeerplekken in beslag. De aannemer moet de keet uiterlijk eind deze week verwijderen, anders doet de gemeente het. 'Het is onacceptabel dat aannemers hun spullen zomaar ergens neerzetten in onze stad. 'Het probleem staat niet op zichzelf. Steeds vaker zien we dat aannemers er een rommel van maken. Als aannemers niet zelf hun zaken opruimen, dan doen wij het en volgt een rekening voor het bedrijf. Zo voorkomen we onnodige overlast.' - aldus Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

De verlaten bouwkeet van Van Baarsen Busleidingen BV op 3 juni 2019 in het Stadshart Amstelveen


Geen actie na waarschuwing. De eigenaar was al gewezen op de overtreding. Hij had twee weken om de keet te verwijderen. Nadat dit niet gebeurde onderneemt de gemeente vandaag actie. De gemeente werd op de hoogte gesteld via de buurtbewoners. Eerder werden aannemers bij winkelcentrum Groenhof al aangesproken op achtergelaten rommel rondom de werkzaamheden. Ook toen trokken buurtbewoners bij de gemeente aan de bel.

Aanpassing APV. Vandaag is er ook in de collegevergadering over gesproken. Aangezien Amstelveen nu en de komende jaren te maken krijgt met grootschalige werkzaamheden is actie noodzakelijk. Daarom wordt gekeken of strengere regelgeving nodig is. Er zijn hiervan voorbeelden uit Den Haag en Amsterdam. De gemeentesecretaris onderzoekt welke aanpassingen nodig zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.