Bijgewerkt: 4 december 2022

De burgemeester informeert bewoners ivm de zedenzaak

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-09-2011

Bijgaande brief is op 19 september 2011 verspreid in de buurt van de Amstelveense woning van de verdachten in de Amsterdamse zedenzaak.

van zanen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Burgemeester Jan van Zanen


Betreft            : Vervolg aanhouding verdachte

Geachte heer, mevrouw,

In vervolg op mijn eerdere brieven over de twee verdachten in de Amsterdamse zedenzaak, informeer ik u over het volgende. De 32-jarige verdachte, die tot voor kort werkzaam was als oproepkracht in de kinderopvang, heeft bij de rechtbank een verzoek tot opheffing en schorsing van zijn voorlopige hechtenis gedaan. De man wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van het in bezit hebben van kinderporno.

De rechtbank heeft besloten de voorlopige hechtenis van de 32-jarige man niet te verlengen. De rechtbank is van mening, dat een eventuele straf lager uitvalt dan de tijd die hij in voorarrest heeft gezeten. Dat betekent, dat hij de afhandeling van zijn zaak in vrijheid mag afwachten. Hij blijft verdachte. Het onderzoek naar hem gaat door.

Hij zal niet terugkeren naar de woning in uw buurt. Hij heeft een verblijfplaats buiten de gemeente Amstelveen gevonden. De voorlopige hechtenis van de 37-jarige huisgenoot van de man is verlengd.

Voor eventuele vragen kunt u terecht op het informatienummer 020 552 3255. Dit informatienummer is aangesloten op een antwoordapparaat. Als u een bericht inspreekt wordt u, afhankelijk van uw bericht, zo snel mogelijk teruggebeld. Vanzelfsprekend blijf ik u nader informeren over deze zaak wanneer daar aanleiding toe is.

Hoogachtend,

de burgemeester van de gemeente Amstelveen,

mr. J. H .C. van ZanenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.