Bijgewerkt: 21 september 2021

De burgemeester op bezoek in Uilenstede

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb.com
30-01-2010

Amstelveen maakt het buitenlandse studenten makkelijk

 Uilenstede Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het kantoor van DUWO op Uilenstede 108


Tegelijkertijd de sleutel van je kamer ophalen, de inschrijving bij de gemeente regelen èn informatie over je studietijd verkrijgen. Deze mogelijkheid bieden woningcorporatie DUWO, gemeente Amstelveen en de Vrije Universiteit aan buitenlandse studenten die woonruimte in Amstelveen huren bij DUWO en een half jaar lang een opleiding gaan volgen aan de VU.

 Uilenstede Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen tijdens zijn bezoek bij DUWO maakt kennis met Franse studenten


Op Uilenstede, de grootste campus van Europa, hebben ongeveer 120 studenten – vaak rechtstreeks van Schiphol afkomstig – op vrijdag 29 januari 2010 van deze service gebruik gemaakt.

 Uilenstede Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Priscilla Russel consulent Publiekszaken van de Gemeente Amstelveen informeert de burgemeester, op welke manier worden de studenten hier ingeschreven


Bij aankomst op Uilenstede werden de studenten opgevangen in Café Uilenstede. Daar hebben ze informatie gekregen over wat er van ze verwacht wordt. De studenten tekenden eerst hun huurcontract, vervolgens regelden ze de inschrijving bij de gemeente.

Uilenstede Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Deze studente uit Finland op de inschrijfbalie moet allerlei documenten overhandigen, om bij DUWO een woning te kunnen krijgen tijdens haar studie in Amsterdam


Dan kregen ze de sleutel en tot slot informatie van de VU. Normaal gesproken is dit voor studenten veel omslachtiger. Na alle formaliteiten kunnen de studenten met elkaar kennismaken in Café Uilenstede of hun kamer gaan verkennen.

Uilenstede Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Na de bureaucratische handelingen gaat ze een sigaretje opsteken voor Café Uilenstede: de inschrijving is gelukt!


Uilenstede?

Uilenstede is een studentenwijk in Amstelveen. Op deze campus staan diverse studentenflats uit de jaren zeventig, waaronder een voor uitwisselingsstudenten, cultuurcentrum de Griffioen, een sportcentrum en café Uilenstede. De flats worden verhuurd door woningcoöperatie DUWO uit Delft.

DUWO heeft uitbreidingsplannen en vernieuwingsplannen voor een aantal woongebouwen in Uilenstede. In de eerste fase zal DUWO het VU Guesthouse vervangen voor een nieuw gebouw met grotere en luxere kamers. Dit wordt deels gerealiseerd in nieuwbouw bovenop het combinatiegebouw en in nieuwbouw op de huidige locatie van het VU Guesthouse. Deze plannen zijn naar verwachting eind 2010 klaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.