Bijgewerkt: 3 juli 2022

De campagne 'Ouder worden in Amstelveen' was succesvol

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-05-2017

De campagne 'Ouder worden in Amstelveen' blijkt succesvol. Zo heeft de Boodschappenplusbus aangegeven een aantal nieuwe gebruikers te hebben die zich speciaal inschreven naar aanleiding van een artikel in de Ouderenkrant (pdf 4 pagina’s). Ook werd de speciale website www.amstelveen.nl/ouderen goed bezocht.

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg: 'Toen de Seniorenraad ons vorig jaar vroeg een campagne op te starten om onze oudere inwoners te informeren over de vele voorzieningen in Amstelveen, hebben we dit direct gedaan. De campagne was een proef, maar blijkt nu succesvol. Wat mij betreft een reden om de campagne eind dit jaar opnieuw te laten lopen. We hopen, dat hierdoor nog meer ouderen gebruik gaan maken van de mogelijkheden in Amstelveen en zo meer in contact komen met andere inwoners.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg


Zoekacties websitebezoekers. Op de speciale ouderenwebsite staat informatie over de verschillende voorzieningen voor ouderen in Amstelveen. Door deze te clusteren op één plek wordt het voor inwoners overzichtelijker, zodat men kan kijken wat bij hem, of haar past. Er werd op de website het meest gezocht op de onderwerpen woningen voor ouderen, vervoer, het project van groot naar beter en klusjes in huis. Daarnaast is in december 2016 bij 40.000 huishoudens een speciale ouderenkrant verspreid. De gemeente ontving meerdere telefoontjes van ouderen die graag nog een ouderenkrant zouden willen ontvangen voor bijvoorbeeld een familielid, vriend of vriendin.

Ouderencampagne 2016. De campagne ‘Ouder worden in Amstelveen’ is in de zomer van 2016 opgezet in samenwerking met de toenmalige Seniorenraad, tegenwoordig onderdeel van de Participatieraad Sociaal Domein. Inzet was het opstellen van een handzaam overzicht van Amstelveense voorzieningen om zo Amstelveense senioren en mensen in hun omgeving bewust te maken van de mogelijkheden binnen de gemeentegrenzen. De campagne richtte zich zowel op de wat jongere als de wat oudere senioren, met informatie voor de verschillende leeftijdsgroepen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.