Bijgewerkt: 21 september 2021

De corona testunit aan de Sportlaan in Amstelveen is in gebruik genomen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-03-2021

Sinds vanochtend staat de corona testunit van de GGD op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan. Burgemeester Tjapko Poppens ging op maandag 1 maart 2021 langs om een kijkje te nemen.

Tot en met 14 maart 2021 kunnen inwoners van Amstelveen zich dagelijks tussen 9:00 - 12.00 uur en 12.45 en 16:00 uur zonder afspraak en gratis laten testen. Vergeet niet een legitimatiebewijs en een mondkapje mee te nemen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De corona testunit in een bus van de GGD op de parkeerplaats tussen de Ben Goudsmithal en De Beweegbox in Amstelveen op 1 maart 2021


De burgemeester benadrukt het belang van snel testen bij klachten, ook als het slechts milde klachten zijn. 'De coronatestbus is laagdrempelig en dichtbij. Goed dat mensen zich laten testen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen een effectieve manier om verspreiding van het virus tegen te gaan.'

De mobiele testlocatie wordt door één bezoeker tegelijk betreden. Mensen wachten buiten de bus totdat zij aan de beurt zijn. De GGD gastheren- en vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Bezoekers worden dringend verzocht de testuitslag thuis af te wachten. De testuitslag is meestal binnen 48 uur bekend, net als bij de reguliere testlocaties.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.