Bijgewerkt: 28 september 2021

De coronabesmettingen zijn in Amstelveen toegenomen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-03-2021

Het aantal coronabesmettingen is afgelopen weken flink toegenomen in Amstelveen. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Amsterdam-Amstelland. In de week van 15 tot en met 21 maart 2021 werden 272 Amstelveners positief getest, tegen 168 de week ervoor.

In de hele regio Amsterdam-Amstelland zien we de cijfers omhoog gaan, maar in Amstelveen is het aantal besmettingen op dit moment hoger dan in omliggende gemeenten. Omgerekend naar aantal besmettingen per week per 100.000 inwoners is het aantal in Amstelveen 296, terwijl het voor Amsterdam en Ouder-Amstel respectievelijk 222 en 262 zijn. Het risiconiveau voor Amstelveen wordt omgeschreven als zeer ernstig.

Gratis en zonder afspraak testen. Deze ontwikkeling is zorgelijk. Snel testen blijft een effectief middel om verspreiding van het virus tegen te gaan. Daarom is het goed dat de coronatestbus van de GGD terugkeert naar Amstelveen. De bus staat vanaf maandag 29 maart tot en met zondag 18 april 2021 op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan. Inwoners van Amstelveen met lichte klachten kunnen zich dagelijks tussen 9:00 en 12.00 uur en tussen 12.45 en 16:00 uur laten testen. Dit kan zonder afspraak en is volledig gratis. Mensen worden verzocht thuis te blijven totdat zij de uitslag hebben. Mensen die in contact zijn geweest met iemand met corona kunnen zich bij klachten of na vijf dagen ook laten testen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De corona testunit in een bus van de GGD op de parkeerplaats tussen de Ben Goudsmithal en De Beweegbox in Amstelveen op 1 maart 2021


Maatregelen blijven van kracht. De besmettingen met het coronavirus nemen niet alleen in onze regio maar in het hele land toe. Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen en op de intensive care stijgt eveneens. Daarom heeft het kabinet het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart 2021 gaat de avondklok een uur later in, om 22.00 uur. Meer informatie over de maatregelen is te vinden in het nieuwsbericht Maatregelen tegen corona blijven gelden van de Rijksoverheid.

Vaccinatie. Op dit moment krijgen mensen vanaf 75 jaar een uitnodiging voor de coronaprik. Het RIVM stuurt de uitnodigingen niet allemaal tegelijk, dus niet iedereen krijgt de brief tegelijk. Het kan dus zijn dat u even moet wachten voordat u uw uitnodiging ontvangt. Meer informatie over het vaccineren vindt u op de website van de GGD AmsterdamAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.