Bijgewerkt: 24 april 2024

De eerste Santa Run in Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Smith Communicatie/Rotaryclub Amstelveen-Nieuwer Amstel
06-12-2019

De Rotary Santa Run; een fun run, waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours (hard)lopen voor het goede doel. In 2008 begonnen als evenement van Rotaryclub Gorinchem, waarna dit voorbeeld door vele Rotaryclubs in het hele land is gevolgd. Zo is de Rotary Santa Run in 2017 in 52 verschillende steden georganiseerd met een gezamenlijke opbrengst van ongeveer € 400.000,-. Hiermee werden meer dan 100 goede doelen ondersteund.

Op zaterdag 14 december 2019 vindt de eerste Santa Run in Amstelveen plaats. Tijdens de Santa Run rennen en wandelen honderden mensen gehuld in kerstkleding een route van 3.5 kilometer door het centrum. Een deel van de run gaat dwars door het winkelcentrum. Stadshart Amstelveen is gouden sponsor van de Santa Run. De opbrengst gaat naar een project binnen het KNGF, te weten PAWS.



PAWS staat voor Parents Autism Workshop & Support en is een training- en begeleidingstraject, waarin ouders van kinderen met autisme leren hoe een speciaal getrainde huishond hun kind kan ondersteunen. De Santa Run start om 15:00 uur met een warming-up van Nelli Cooman. Om 15:30 uur geeft dhr. Tjapko Poppens de burgemeester van Amstelveen, , het startschot op het Stadsplein. Inschrijven is online mogelijk tot en met donderdag 12 december 2019. Vlak voor de Santa Run worden ter plaatse de laatste startbewijzen verkocht. Voor meer informatie zie: stadshartamstelveen.nl 

Santa Run door Stadshart Amstelveen. Met trots verbindt Stadshart Amstelveen zich aan de Santa Run. Ook ondernemers uit het winkelcentrum zetten zich in voor het goede doel. Zo krijgen deelnemers in Santa outfit een glaasje glühwein op het verwarmde terras op het Stadsplein bij Day Foodbar, kunnen ze bij Stadscafé de Pannenkoek proeven van heerlijke pannenkoekenbites en krijgen ze bij Winter Village € 3,- korting. Als gouden sponsor geeft Stadshart Amstelveen 25 kerstmanpakken weg. Geïnteresseerden kunnen zich melden via info@stadshartamstelveen.nl.

Rotaryclub Amstelveen-Nieuwer Amstel organiseert de Santa Run 2019 in Amstelveen. Afhalen Outfit & Rugnummer: Kerstman pakken & Rugnummers zijn af te halen op zowel 7 & 8 december, Rotaryclub Amstelveen Nieuwer Amstel heeft daar een kraam ter hoogte van de IJsbaan van Winter Village.

Programma Locatie : Stadshart Amstelveen

15:00: Verzamelen

15:15: Warming up

15:30: Start Santa Run

17:00: Uitreiking cheques aan het goede doel: FUN

Santa Run Amstelveen staat garant voor een feestje. Vanaf 15:00 uur kun je verzamelen op het Stadshart, waar de warming-up om 15:15 begint.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.