Bijgewerkt: 4 december 2022

De eerste VitaliteitMarkt50+in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: AanZ-Amstelveen
08-05-2015

Eerste keer in Amstelveen!!!! Wat is het toch heerlijk om fit, vitaal en zelfstandig door het leven te gaan!  Daar word je vrolijk van! En hoe bereik je dat, wat kun je daaraan zelf doen en welke hulp is daarbij beschikbaar? Antwoorden hierop worden binnenkort aan de Amstelveense bevolking van 50+ geboden!

Wij willen u als burger, of als (zorg)aanbieder van hulp van harte uitnodigen om mee te doen aan de eerste Amstelveense VitaliteitMarkt50+. Op initiatief van AanZ-Amstelveen is een initiatiefgroep gevormd die deze markt, deze ontmoeting, op het Stadsplein in Amstelveen organiseert: zaterdag 4 juli 2015.

Omdat dit nieuw is en er veel antwoorden zijn voor standhouders en bezoekers, wordt er op dinsdag 19 mei om 19:30 hierover in Wijkcentrum de Bolder, Groenhof 140, Amstelveen, een informatie avond gehouden. Tijdens de voorlichting worden alle ins en outs uitgelegd, kunt u kennismaken met de organisatie en is er een presentatie over vitaliteit en veiligheid.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Markt in het Stadshart van Amstelveen


Waarom een Vitaliteit Markt?

Daarmee willen we een aantal dingen onder de aandacht brengen:

•          Bewustwording van een gezonde levensstijl;

•          Leren hoe we onze gezondheid kunnen bevorderen;

•          Informeren, weten wat er aan hulp beschikbaar is;

•          Activeren om  “in beweging” te komen.

Om ervoor te zorgen, dat we gezond blijven, lekker kunnen blijven werken, recreëren en een fijne oude dag hebben moeten we goed voor ons lichaam en voor onze geest zorgen. Bij sommigen gaat dat goed en helemaal vanzelf. Anderen hebben daarbij hulp en voorlichting nodig. Dat weet u zelf beter dan wie ook. Maar dat is niet voor iedereen even normaal, men weet soms gewoon niet op welke manier men nog beter voor zichzelf kan zorgen of men weet gewoon niet wat er allemaal beschikbaar is.

Wat is er allemaal te doen?

Rondom demonstraties, voorstellingen, toneel, lezingen zullen er kramen zijn met aanbieders van alle soorten kennis en kunde. Daarbij denken we aan gezond eten, mobiliteit, zorgverlening, financieel advies, wonen, recreëren, gezond werken, lifestyle, bewegen en sport. Al deze kennis, ervaring, diensten en hulpmiddelen willen we bundelen op de aankomende VitaliteitMarkt50+. En natuurlijk zijn we op zoek naar de nieuwste trends en innovaties!

Speciaal thema: “Veiligheid”

Bovenop een algemeen aanbod aan diensten is er speciale aandacht voor het thema “Veiligheid”. Door een groter beroep op de zelfredzaamheid van burgers, denk aan de overgang van AWBZ naar WMO, wordt ook de veiligheid een groter thema. De situatie, dat we steeds langer thuis (moeten) blijven wonen brengt veiligheid onderwerpen met zich mee. Denk aan veilige toegang, brand veiligheid thuis, veilig bankieren, veilige verzorging, veilige inrichting van het huis. Steeds meer en vaker moeten we dingen zelf regelen, zelf inrichten, zonder dat we dat in een veilige omgeving doen, zonder professionals om ons heen, maar gewoon zelf, thuis. Ook moeten we zelf meer buitenshuis op stap, we moeten zelf alles weten over veiligheid in de wijk, veilig voedsel, veilige mobiliteit.

Over deze onderwerpen is veel kennis en hulp beschikbaar bij de politie, brandweer, mantelzorg, banken, GGD, Vita welzijn en advies, architecten en bedrijven met comfortabele technische oplossingen. Dat komt allemaal beschikbaar tijdens deze VitaliteitMarkt50+ in Amstelveen op het plein in het Stadshart op 4 juli 2015.

Symposium “Veiligheid”

Voorafgaand aan de VitaliteitMarkt50+ zullen er een tweetal thema avonden worden gehouden. Een avond, donderdag 18 juni 2015, zal gaan over de fysieke veiligheid, denk aan politie, brandweer, bank, weerbaarheid. De tweede avond, dinsdag 23 juni 2015, zal over de sociale veiligheid gaan, denk aan buurtzorg en preventie, mantelzorg en leefcirkels. Aanmelding voor de informatieavond wordt op prijs gesteld. m.fambach@aanz-amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.