Bijgewerkt: 3 december 2022

De eerste digitale 'maakplaats' van Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
11-10-2017

De Bibliotheek Amstelland, Rabobank, en gemeente Amstelveen willen in samenwerking met Waag Society uit Amsterdam kinderen in Amstelveen de gelegenheid bieden op speelse wijze kennis te laten maken met nieuwe digitale technologie in een zogenaamde 'maakplaats'. Maakplaatsen zijn werkplaatsen voor digitale fabricage, waar kinderen, schoolklassen en volwassenen uit de wijk zelf aan de slag kunnen met bijvoorbeeld 3D-printers, lasersnijders, houtbewerkingmachines, elektronica en vele andere machines om hun eigen ideeën digitaal te fabriceren.

Zo’n maakplaats kan een eerste stap zijn in het streven om Amstelveen steeds meer te ontwikkelen als een 'smart city'. Dat heeft diverse karakteristieken, waaronder het stimuleren van leren en ontwikkelen, conform de wens van het College B en W en gemeenteraad.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Daphne Janson, directeur van Bibliotheek Amstelland


Tijdens de komende herfstvakantie kunnen kinderen van acht jaar en ouder in de bibliotheek op het Stadsplein op dinsdag 24 en woensdag 25 oktober 2017 hun eigen sticker maken, passend bij het Kinderboekenweekthema ‘Griezelen’. Ze maken met een ontwerpprogramma en de vinylsnijder een plastic figuur voor op een tas. Rabobank directievoorzitter Eric Lücke: 'Rabobank Amstel en Vecht zoekt graag de verbinding met scholen en andere instellingen, waar leren en jezelf ontwikkelen centraal staan. Daarom willen we graag aan deze samenwerking bijdragen.'

Daphne Janson, directeur van Bibliotheek Amstelland vult aan: 'We werken nauw samen met scholen en andere organisaties om educatieve, culturele en innovatieve programma's aan te bieden. Het gaat daarbij om leesplezier en mediawijsheid, en steeds vaker ook om het stimuleren van creativiteit met nieuwe technieken, de 21ste-eeuwse vaardigheden. Deze makerworkshops passen daar helemaal bij.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.