Bijgewerkt: 30 juni 2022

De eerste huurwoning voor Amstelveense via maatwerkregeling

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-09-2019

Een Amstelveense die in aanmerking kwam voor een speciale regeling voor woningzoekenden tussen de 28 en 34 jaar, heeft maandag 30 september 2019 de sleutel gekregen van een huurwoning. Ze ondertekende het huurcontract in aanwezigheid van wethouder Wonen Rob Ellermeijer.

'Dat we nu de eerste sleuteloverdracht hebben is een mooi resultaat, we hopen dat we binnenkort meer woningzoekenden via directe bemiddeling met deze maatwerkregeling aan een woning kunnen helpen' aldus wethouder Ellermeijer.

De zogenoemde ‘Maatwerkregeling voor 28-34 jarige woningzoekenden’ is een samenwerking met woningcorporatie Eigen Haard en bedoeld om jongvolwassen actief naar een woning te begeleiden. Deze groep zoekt al jaren actief naar een woning en dreigt  tussen de wal en het schip te raken omdat ze na hun 28ste verjaardag niet meer in aanmerking komen voor het huren van een woning met een tijdelijk jongerencontract.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Tamarah Benjama (31) met het huurcontract in de huurwoning met haar familie en Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen op 30 september 2019


'Voor deze groep hebben wij dit jaar specifiek beleid geformuleerd om hen actief te begeleiden naar een woning. Vanwege privacy redenen wisten we niet wie het zijn. Daarom hebben we mensen gevraagd zich te melden als ze aan een aantal specifieke criteria voldeden' vertelt Rob Ellermeijer wethouder Wonen. De gemeente deed in maart een oproep aan de jongvolwassenen zich te melden. In juli bleek dat er 37 Amstelveners voldoen aan de criteria. Zij krijgen eenmalig nu een passende sociale huurwoning aangeboden. De gemeente heeft met Eigen Haard afgesproken dat dit jaar de eerste woningen beschikbaar komen voor deze maatwerkregeling. Degenen die het langst ingeschreven staan bij WoningNet worden het eerst geholpen. De rest is vanaf volgend jaar aan de beurt.

Uitvoeringsregels Wonen. De maatwerkoplossing voor deze specifieke groep is onderdeel van de Uitvoeringsregels Wonen Amstelveen 2018. Deze regels zijn sinds februari 2019 van kracht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.