Bijgewerkt: 18 mei 2024

De eerste paal van het bouwproject 'De Terrassen' is geslagen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-11-2016

Woensdag 30 november 2016 gaf wethouder Peter Bot (BBA) Ruimtelijke Ordening het officiële startsein voor de bouw van 'De Terrassen', twee nieuwe appartementengebouwen in de wijk Groenelaan. Gezamenlijk met de ontwikkelaar en belegger sloeg Peter Bot de eerste paal voor 134 huurappartementen met onderliggende parkeergarage voor 179 parkeerplaatsen.

Foto Amstelveen
(Bron Paas Vastgoed - 2016)

Artist impression tekening van het project 'De Terrassen' aan de Groenelaan in Amstelveen. Hier komen 134 vrije sector huurwoningen en een omvangrijke parkeergarage op maaiveld. Het project bedraagt circa 13.000 m²Bruto-vloeroppervlakte (BVO)


In het verlengde van Park Langerhuize realiseert Paas Vastgoed Ontwikkeling de appartementengebouwen op de locatie van twee voormalige leegstaande kantoren aan Groenelaan 3 en 5. De woongebouwen worden straks ontsloten aan een nieuwe weg: de Maimonideslaan. De realisatie is het sluitstuk van de ontwikkeling van een groter gebied met veelal hoogwaardige appartementengebouwen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Na het slaan van de eerste paal staan Jacob Paas (ontwikkelaar), David Beesemer (belegger) en Peter Bot (wethouder RO) op de foto op het bouwterrein


Peter Bot (BBA) wethouder Ruimtelijke Ordening: “In iets meer dan 12 maanden is een plan ontwikkeld, de bestemming gewijzigd en de omgevingsvergunning aangevraagd en verleend. Dit voorspoedige proces is het resultaat van intensieve samenwerking tussen de initiatiefnemer, diverse adviseurs, waaronder van Architectenbureau Hoogeveen en de gemeente. Ik vind de tekeningen van de gebouwen fraai en passen in de omgeving. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan een mooie uitstraling en ruime balkons en terrassen. Ook realiseert de ontwikkelaar aanzienlijk meer parkeerplaatsen in de parkeergarage dan de norm voorschrijft. Dat is gezien de parkeerdruk op deze locatie een goede zet.” Het project zal naar verwachting medio 2018 worden opgeleverd. Kijk voor meer informatie op www.amstelveen.nl/bouwprojecten,  of op www.paasvastgoed.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.