Bijgewerkt: 4 december 2022

De eerste paal van het woonproject Molenstaete is geslagen

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen/Amstelveenweb
18-06-2016

'Hierbij informeer ik u dat wij vandaag de omgevingsvergunning van project Molenstaete (Amsterdamseweg 106) hebben ingetrokken. De vergunning is op 17 juli 2012 verstrekt en na herhaaldelijk aandringen van onze kant zijn er tot op heden nog geen concrete plannen voor realisatie nieuwbouw. Op 17 juli 2012 is een omgevingsvergunning verleend voor het project Molenstaete. Het project omvat het oprichten van 5 appartementen aan de Amsterdamseweg 106A t/m106F. Het project is tot op heden niet gerealiseerd.' - schreef Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving in een bericht aan de leden van de gemeenteraad van Amstelveen op 28 april 2015.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

André Hoenselaar van Solas Vastgoed vertelt over het eerste project van de onderneming: Molenstaete. Naast hem maakt Cherilyn Mets, communicatieadviseur van de gemeente Amstelveen, foto's tijdens de bijeenkomst


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Herbert Raat (l) wethouder Handhaving volgt met volle tevredenheid de toespraak met de bouwers onder de tent van restaurant De Dikkert


Tussen koper en verkoper zijn afspraken in de overdracht opgenomen om het project goed in te passen in de bestaande omgeving. Er is bezwaar gemaakt tegen het besluit tot intrekking van de vergunning door de gemeente eerder in 2015. Omdat er nu wel sprake is van een concreet bouwvoornemen is dit bezwaar gegrond verklaard en blijft de oorspronkelijke omgevingsvergunning toch in stand. Het oude pand werd in december gesloopt en daarna startte de civieltechnische voorbereiding van het project.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De heer Adri Vogel van Solas Vastgoed en projectleider Dennis Kok met zijn iPhone, tussen de luisteraars


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Wethouder Raat met zijn veiligheidshelm op, volgt de actie van de bouwers


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het duurde 4 jaar, maar eindelijk wordt de eerste paal door de bouwers van Bébouw Midreth BV in de grond geslagen


Foto Amstelveen
(Bron Senvd Architecture - 2016)

Artist impression van het interieur van een woning van Molenstaete


Na ruim vier jaar heeft de gemeente wel een nieuwe kapitaalkrachtige investeerder gevonden, een nieuwe BV. Solas Vastgoed werd opgericht en op vrijdagmiddag 17 juni 2016 kon eindelijk de eerste paal geslagen worden op de locatie tegenover molen-restaurant De Dikkert. ‘Het is een familiebedrijf dat in granen en olie handelt’ vertelde directeur Adriaan Vogel, die met André Hoenselaar het vastgoedbedrijf oprichtte speciaal voor het project Molenstate. Het is hun eerste project, maar de oprichters hopen dat dit niet het laatste project is.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Wethouder Raat naast de heimachine in gesprek met de werknemers, voor het heien begint


Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2016)

Artist impression van het wooncomplex Molenstaete na voltooiing in 2017
Bébouw Midreth uit Mijdrecht is de bouwer van het gebouw en de architect is Senvd Architecture uit Almere. Het kleinschalige complex krijgt 3 woonlagen en zal in totaal 5 luxe appartementen omvatten, variërend in grootte van circa 83 m² tot een royaal penthouse van circa 173 m². Onder het complex komt een ondergrondse parkeerruimte en een algemene stalling voor fietsen en brommers. De appartementen zijn genoemd naar bekende molens: De Witte Juffer, De Korenaar, De Windjager, D'Admiraal en De Vlieger. De appartementen komen in de vrije sector verhuur op de markt. De huurprijzen zijn nog niet bekend.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.